I like it HOT!

I like it HOT!

De senaste dagarna har vi haft ett helt underbart väder här på norra Öland. Vi har vaknat till en klarblå himmel, en stilla bris och drygt 20 grader varmt redan vid 8-tiden på morgonen. Förmiddagspromenaden med Baileys har varit skön och kvällspromenaden har varit helt ljuvlig! När vädret är så här så vill jag inte vara någon annan stans i hela världen! Just nu är Öland helt enkelt bäst!

I förrgår var vi på stranden några timmar, lagom för att Martin inte ville vara i solen igår. Men idag var det dax igen, efter lunch packade vi ihop oss och åkte till ”vår” strand. Där var knökafullt i tisdags, men idag var det inga problem alls att få plats. Vi var faktiskt nästan ensamma, hur konstigt det är låter. Mysteriet löste sej när jag skulle känna på vattnet, en grågrön kletig hinna låg över hela vattenytan. Alger! Två-tre varma dagar och då är algblommningen ett faktum, ganska sent på säsongen ändå faktiskt.

Det resulterade alltså i att så gott som alla barnfamiljer åkte till någon annan strand, medan vi som inte är så beroende av att bada låg kvar och hade det hur bra som helst med tystnand och gott om plats. Vi blev inte störda av ett ena barnskrik eller familjegräl  🙂

Att ligga på stranden och höra vattenbruset ackompanjeras av en och annan mås är något av det mest avkopplande som finns.  Har man dessutom ett trevlig sällskap och något bra att läsa är livet superskönt! Jag som inte svettas skulle kunna ligga där hur länge som helst. Men när det var risk för att Martin skulle flyta bort packade vi också ihop oss och åkte hem. Martin tog en dusch och sen fortsatte vi att läsa på vår altan istället. Där var drygt 30 grader i skuggan och 44 i solen, så vi matade Baileys med isbitar för att han inte skulle förgås av värmen.

Jag önskar vi hade det så här varmt jämt. När jag bodde i Gambia måddes jag så himla bra, då låg det runt 28-30 grader varje dag. Jag borde nog flytta… Jag försöker att ta tillvara varje varm dag och verkligen samla på mej solenergin så mycket jag kan. Men om 152 dagar får jag komma tillbaka till Gambias omfamnande värme igen. Tills dess mår jag gott här och tar vara på nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *