Inskriven och redo!

Inskriven och redo!

Har länge funderat på att skriva in mej på ett gym och valde till slut Curves. Men så kom ett par operationer emellan och jag fick totalt träningsförbud. Nu har det gått drygt två månader och jag känner mej redo att köra igång.

Så i morse var jag till Sussie på Curves här i Tumba och skrev in mej. Vi gick igenom min hälsa, tog mått på en massa olika ställen på kroppen, vägde mej och kollade fett procent (25 i BMI, 33,2% i fett). Jag är inom normalgränsen, men lite väl mycket på översta halvan… å så satte vi mål.

Egentligen var det helt fel dag att börja, jag har nämigen haft en bedrövlig natt och är mer än trött. Men har man bestämt sej så har man! Jag blev visad alla maskiner och gjorde ett provpass i cirkeln. Som sagt; helt fel dag – men jag gjorde det!

Curves är ett tjejgym. Det kan ju låta både tråkigt och skönt… tråkigt för att det inte finns något läckert att titta på – skönt för att man kan komma som man är. Just i Tumba är den yngsta 14 år och den äldsta 84 tror jag, en schysst spridning alltså. Konceptet är 30 minuters träning 3-4 ggr i veckan.

30 minuters cirkelträning innebär att man gör två varv i cirkeln. Det är kanske 8-10 stationer varvat med återhämtningsplattor. När man gjort ett helt varv har man jobbat igenom hela kroppen och man jobbar i den takt man själv vill. Allt beroende på vad man har för mål. Instruktörer på plats håller ett vakande öga och rättar till när något ser tokigt ut. En röst i högtalaren berättar när det är dax att byta station. Enkelt. Me like!

Målen sätter man själv, det kan vara viktnedgång, komma igång, komma i form, bli starkare, bli smidigare… mitt mål är att bli smidigare. Det finns även chans att testa andra motionsformer lite då och då. Som nu på lördag, då kan man testa poweryoga för bara 40 kr.

Efter själva träningen finns en ”lekställning” för streching. Här går man också igenom hela kroppen, fast tvärtom. Å när man gjort både träningen och strechingen, finns möjlighet att duscha i lugn och ro och kanske ta en fika. Sen ska man känna sej redo för allt som ligger framför en. Så var det dock inte för mej, jag var precis lika trött och gnällig som innan – men det berodde helt och hållet på mej själv, sömnen, vädret och årstiden. Jag funkar inte nu – så är det bara! Men jag gjorde det! Jag väntade inte till april vilket är ganska vanligt i mitt fall.

Sussies mål är att jag ska komma tre gånger i veckan, mitt är mer svävande… precis som vår löparskola så tar jag det i den takt som funkar för mej med tanke på fibron, sömnen och allt annat som stör i mitt liv. Det blir som det blir helt enkelt. Nu är jag iaf registrerad och kan komma dit! Bara en sån sak!

Vill ni veta mer om Curves så finns de med en egen monter på Allt för Hälsa i helgen. Sussie är där torsdag och fredag om ni är nyfikna just på Tumbas gym. Annars går det bra att bara komma upp och kolla läget också. Ofta är det bra erbjudanden för nybörjare, så ha ögonen öppna. Vad har du att förlora? Kanske ett par kilo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *