Inte så svårt… egentligen!

Inte så svårt… egentligen!

Ni vet den där To-Do-listan som man har med smågrejer som man borde göra men som bara hamnar längre och längre ner på listan? Jag har en sån lista och det har säkert ni också. Vad står längst ner på er lista och vad halkar bara längre och längre ner?

Hos mej är det lister. Då menar jag inte listor, som den jag beskrev hör ovan. Nej, jag menar golvlister, fönsterfoder och dörrfoder. De som får stå ut med saker som slår emot, dammsugarslangar som skaver och som man inte tar någon större hänsyn till. Jag har länge retat mej över hur skavankiga alla våra lister är och länge tänk måla om dem. Hur svårt ska det vara att komma till skott? Skiiiitsvårt tydligen!

Som sagt; To-Do-listan. Där har listerna varit med länge, i flera år faktiskt. Jag flyttade in i mitt lilla hus 1992. Listerna kanske är piffade en gång på de snart 30 åren. Här har mina barn sprungit runt och slagit i med grejer, andras ungar har också gjort det. Jag har gjort det och vår pälsboll har säker också slagit i med en och annan leksak. För att inte tala om när vi renoverat eller möblerat om, hur många saker har inte slagit i lite överallt.

Det har helt enkelt sett för jäkligt ut. Mitt hus är absolut värd bättre skötsel. Å nu är det äntligen åtgärdat! Det var ju inte så svårt, egentligen! Det var ju faktiska bara att tvätta rent ordentligt, slipa och spackla på ett par ställen och sedan måla två gånger. Det tog kanske sammanlagt 5-6 timmar, uppdelat på två tillfällen. Å vilken skillnad!

Ska sanningen fram så är inte riktigt allt målat, jag har dörrfodret uppe i badrummet kvar. Men allt på nedre våningen är fixat och det är verkligen en stor skillnad att göra något så litet. Det lilla som är kvar ska absolut göras. Det ska inte bli som det där sista som alltid blir hängande i luften efter varenda renovering. Ni vet den där sista listen som ska upp, eller sladden som ska spikas fast – men som aldrig blir gjort. Detta ska göras! To-Do-listan ska äntligen slippa de där sista punkterna.

Det är ju så himla enkelt, grå så snabbt och gör sån skillnad. Varför är det då så svårt att få det gjort? Har du också något enkelt som väntat länge och som du verkligen borde ta tag i?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

15 svar på ”Inte så svårt… egentligen!

 1. To do list är värklige n ett måste för mej när man skriver upp saker man måste f
  Göra och sedan bocka av det bara det som är klart 😊

 2. Det är så skönt då det är gjort. Min man är expert på att skjuta upp allt, och räknar med att någon annan stör sig så mycket så dom gör det. Visst kan jag också göra, men tänker inte göra allt här hemma.

 3. Min lista har blivit orörd denna helgen än så länge då jag blivit sjuk. Surt när jag egentligen har tusen saker att göra.

  Ja bostäderna behöver lite omvårdnad efter att barn, djur och vuxna levt och lekt där. Snart dags för mig att bli hantverkare igen.

  Må så gott
  https://kamillaskamera.com/

 4. Vi har inte så mycket på vår lista än eftersom vårt hus är relativt nybyggt, men visst hamnar det saker på listan ändå. Men de där små sakerna drar man sig för att göra men vips så får man lust och då blir allt gjort på en och samma gång 😊

 5. Jha vissa saker skjuter man verkligen upp på bara för att man inte orkar ta tag i ett projekt men när man väl börjat är det kul 🙂

 6. Det är smågrejer som kan göra mycket då man fixar och det kan bli en bra helhet på ett rum. Många gånger blir ju smågrejer många grejer det också tillslut

  1. Precis och fram till förra året hade vi mängder med både små och stora grejer som vi passat på och tagit tag i under corona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *