Matsedel v 17 – Valborg!

Matsedel v 17 – Valborg!

Så är även april slut, bara en vårmånad kvar innan vi går över i sommar. Tiden går sååå snabbt! Jag tycker iofs att det är rätt skönt att det går snabbt, en dag närmare vaccin för varje dag som går.

Valborg ska tydligen bli rätt kall och ingen extra ledig dag får vi heller eftersom 1 maj är på en lördag. Men Kristihimmel är bara ett par veckor bort och då har några av oss lite extra ledigt. Oavsett väder så tänker iaf vi grilla på valborg, men äter – det gör vi inne i värmen.

Vad vi ska göra? Ingen aaaaning! Vi har inte sett en valborgseld på många år, det blir nog ingen i år heller. Men grillar gör vi alltså och tittar på Masked Singer, ett program vi verkligen gillar! Vi tittar tillsammans med äldste sonen, lyssnar på alla ledtrådar och gissar. Hittills har vi faktiskt haft rätt 🙂

I övrigt blir det lugnt, vi förbereder oss för altanbygge och väntar på värmen.

Här är veckans matsedel:

(Färgerna och siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Kesoplättar (Grön 27, Blå 17, Lila 13 för allt)

Tisdag: Karibisk fiskgratäng (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus ris)

Onsdag: Ostgratinerad kyckling (Grön 13, Blå 6, Lila 6, för allt plus ris)

Torsdag: Kryddig kasslerpasta (Grön 10, Blå 10, Lila 10 för allt, plus pasta)

Fredag: Grillad lax och potatissallad (Grön 44, Blå 0, Lila 0 för hela laxen & Grön 26, Blå 24, Lila 1 för all sallad)

Lördag: Pasta- och fläskfilégratäng (Grön 11, Blå 11, Lila 11)

Söndag: Pasta Puttanesca Grön 3, Blå 3, Lila 3, plus pasta)

Valborgsbonus: Varma nektariner (funkar med persika också)

Vårt land är rätt avlångt och vädret skiftar, i söder har man grillat ett bra tag – inte norr vet jag inte riktigt hur det ser ut… Men! – HÄR finns tips på grillmat, tillbehör och lite sött efter, för er som tagit fram grillen eller kanske aldrig ställt undan den 🙂

Vi fortsätter att experimentera med både grillat och även med picknickmat, för nu börjar årstiden för våra egna utflykter. Vi ska ut och promenera igen, lååååångt! Inom kort börjar vi att utforska nya naturstigar, i nya kommuner. Precis som vi gjorde förra året. Ni hänger väl med?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

18 svar på ”Matsedel v 17 – Valborg!

  1. Här har vi inte heller några planer för Valborg. Så trist när det är kallt och man inte kan vara ute. Längtar verkligen efter värmen nu.

  2. Jag kommer jobba hela helgen, så inget speciellt hos oss. Var ledig den här helgen, men vi gjorde inte så mycket. Mycket god mat som vanligt, och mycket inspiration.

  3. Vi brukar alltid vara hos några vänner på Valborg, men inte i fjor och inte i år pga coronan…och det kommer heller inte bli detsamma eftersom den ena vännen dessvärre har gått bort. Allt för ung. Men just därför, alltså att vi inte åker dit, så är det extra bra med dina mattips…nu kommer vi att vara hemma och kanske vi tänder ett bål eftersom vi ändå ska elda upp en massa grenar och kvistar.

  4. Vi drar till sommarhuset över Valborg – inte för att vi kommer att fira på något speciellt sätt i år. Som du skriver, det blir nog något grillat och Masked singer 🙂 Är dock sugen på att grilla lax, ugnsbaka rotselleri och göra en sandefjordsås till – mums! Men det blir kanske på lördag i stället då det finns lite mer tid att spendera i köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *