Junior har åkt

Junior har åkt

Så har dagen kommit, dagen då Junior äntligen fick åka iväg till finland med flickvännen. Som vi har bråkat om denna resa under hösten. Han har verkligen missförstått allt jag sagt hela tiden.
 
Det började md att han redan i augusti frågade om han fick åka med henne till hennes farmmors hus i Finland. Jag sa nej eftersom jag tyckt att det var lite snabbt att göra en sån resa efter bara en månad tillsammans och för att jag inte tyckte det var lämpligt att ta ledigt från skolan för en sån sak. Juniors pappa var på min sida och det var även tjejens föräldrar- Till saken hör att hans tjej inte gått i skolan på hela hösten, så hon har inte haft några problem med ledighet. Junior blev förståss sur.
 
När jag såg att deras relation såg ut att hålla sa jag att han skulle få åka med inte förrän på jullovet. Då har de varit tillsammans ett tag, jag har hunnit träffa föräldrarna och han behöver inte ta ledigt. Han tolkade det som att han aldrig skulle få åka och jag var världens dummaste morsa. Han slutade prata med mej. Då sa jag att han kunde glömma den där resan om han inte uppförde sej som folk och då blev han förståss ännu surare…
 
När han helt slutat prata med mej och såg ut att må riktigt dåligt, var jag tvungen att prata ut med honom. Så det fick bli en sväng till skolan, ta honom därifrån ett par timmar och PRATA över en lunch på Ikea. Efter detta var allt ganska ok, han verkade ha förståss min ståndpunkt och vi kunde bete oss som folk igen.
 
Idag var det alltså dax. Han packade, vi dubbelkollade att allt var med. Han har fått rejäla mediciner senaste två dagarna och hostade nästan inget alls i morse. Det kändes helt ok att skicka iväg honom nu när hostan lagt sej. Han har varit riktigt trevlig de senaste dagarna och tom kunnat mysa tillsammans med oss avslappnat och bra. Klockan 17.00 kom tjejen och hennes pappa hit och hämtade honom. Vi pratade lite om vilka regler som gäller och dessa var vi iaf överrens om allihopa. (inte gå ut på däck under båtfärd, inte ta emot nåt att dricka osv).
 
Så nu är han nog på båten. Imorrn ska jag sms:a hans betyg som Senior får med sej hem. Lite nyfiken är han ju så klart. Sen har han 2,5 dygn i finska skärgården innan han kommer hem igen tidigt på söndagmorgon. Hoppas han coolar ner sej lite sen och inte börjar tjata om nästa grej direkt.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *