Kan man leva utan bil?

Kan man leva utan bil?

*** I samarbete med lastcykel.se***

Lastcykel speciellt för hund

Vi använder knappt vår bil längre och har funderat på om livet skulle kunna fungera utan. I dagsläget kör vi ungefär en halvmil bort för att storhandla en gång i veckan och sedan nån sväng till mina föräldrar ca 1 mil bort, för att lämna hunden då och då. En helt vanlig månad kör vi inte ens 20 mil. Skulle man inte lika gärna kunna ha en cykel?

Jag såg en slags lastcykel med en jättestor korg frampå, ungefär som en flakmoppe – men cykel. Den där korgen finns i flera olika storlekar, den största tar upp till 100 kg och har plats för fyra barn! Då börjar ju mina tankar snurra förstås 🙂

Vår gamla hund orkar inte gå längre sträckor, men vi vill ju ut. Med en sån cykel kan han hänga med i korgen och få njuta av fartvinden och naturen. Martin skulle kunna styra och både jag, hunden och packningen kan sitta i korgen. Hur bra som helst ju!

Å de finns även som elcykel! På ett fulladdat batteri kommer man 2-6 mil och kan alltså lasta 100 kg – det skulle faktiskt funka för oss. Det finns olika cyklar för olika behov, om man vill cykla eller köra på el, med barn, hund, shoppa mm och både två- och trehjulingar. Något för alla alltså. Cykeln för hund har tom en liten ramp så det är lätt att komma i.

De kostar ju en slant förstås, men tänker man att man väljer bort bilen och slipper alla kostnader för den (som vi räknat ut är ungefär 30 000 om året trots att den används så lite) så har man ganska snart tjänat ihop kostnaden. Så detta är klart värt att fundera på, ett bra alternativ helt enkelt. Både miljövänligt, billigt i längden som dessutom ger motion och frisk luft.

Vi funderar vidare, för bilen behöver vi faktiskt inte längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *