La Mangas långa vita strand!

La Mangas långa vita strand!

Nu är det några veckor sedan vi kom hem från Murcia i Spanien. Veckor som gått hur snabbt som helst, så man har knappt hunnit reflektera över vad vi såg, gjorde eller vad som egentligen hände där…

Men jag minns sista dagen, dagen då vi äntligen fick sand mellan tårna! När jag ser bilderna blir jag alldeles varm och önskar att jag var där igen. La Mangas stränder var verkligen så härliga och jag vill gärna åka tillbaka! Helst igår!

La Manga har 44 km strand! Med 315 soldagar om året och en genomsnittstemperatur på 18 grader är det inte konstigt att det är en del skandinaver här. Jag skulle absolut kunna bli en av dem, vi som faktiskt kollar lite på vinterboende.

Vi besökte Cabo de Palos som är en mysig liten kustby med små söta hus, underbar natur och mängder med små, prisvärda restauranger. Det är drygt 7 mil till staden Murcia, så det går alldeles utmärkt att ta dagsutflykter dit eller dela upp sin vistelse. När vi kom fram till byn gick vi först upp till en slags utkiksplats där man såg nästan hela staden. Sen tog vi en härlig promenad längs havet uppe på ”bergskammen”. Där var en fin liten promenadväg så man enkelt kunde promenera och samtidigt njuta av utsikten. Vem tackar nej till azurblått vatten?

Vi stannade för att äta på El Pez Rojo som hade just den där perfekta utsikten med palmer och azurblått vatten. Här fick vi tom vara med och laga Caldero som är en typisk maträtt för regionen. En slags paella med ris och fisk istf ris och skaldjur. Till detta fick vi förstås Sangria och mängder med olika tapas.

Här satt vi i flera timmar och bara njöt! Fast man äter ju i flera timmar oavsett var man är, men detta var extra mysigt med solen som sken gott och vågbruset. Jag älskar kombinationen sol, hav och palmer – så är det bara! God mat, dryck och trevligt sällskap ger extra krydda!

Efter att ha haft ett galet tempo under de föregående dagarna var det verkligen härligt att bara få sitta ner och njuta en stund. Vi hade gjort nästan allt vi skulle, lärt oss massor och hade egentligen bara hemresan kvar. Hela resan var helt galen faktiskt!

Vi var fem helt olika personer som skulle åka iväg tillsammans. Några av oss hade aldrig träffats. Nu var det sociala experimentet över och vissa av oss klickade mer med varandra än andra. En sak är iaf säker och det är att man kommer varandra ganska nära när man åker iväg så här, vare sej man vill eller ej. Ganska snart kände vi till varandras svaga sidor som förstås blir ganska tydliga när man är trött. Men vi såg också varandras styrkor när det gällde att lyfta den som inte orkade just då. Några av oss kanske aldrig kommer att ses mer, andra blev goda vänner och kommer kanske tom att resa tillsammans igen. Hur som helst så lärde vi oss alla något, både om oss själva och om andra.

Å jag är helt säker på att jag kommer tillbaka till Murcia igen och då särskilt till La Manga. Men då blir det förmodligen i sällskap av Martin, han måste ju få se den där mysiga lilla kuststaden! Mitt drömupplägg på en ny resa skulle isf vara att flyga till Alicante och bo de första nätterna inne i Murcia. Där skulle vi se det fantastiska Casinot, mysa på torget, shoppa och kolla in vingårdarna Barahonda och Bodegas San Isidro som är något alldeles extra. Sedan skulle vi ta oss söder ut och checka in på något strandnära hotell i La Manga och därifrån besöka bla fabriken Likör 43, åka till Ricotte och äta på den alldeles fantastiska restaurangen El Sordo och kolla in miljön runt omkring som är helt magisk! Å sen skulle jag alltså ta några härligt lata dagar på stranden i La Manga och bara njuuuta!

Det låter väl som ett bra upplägg? Man kanske skulle bli reseplanerare  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *