Läxor

Läxor

Sitter och funderr på det där med läxor som Vänstern vill ta bort och FP har kvar för att vi ska kunna plugga i Kina…? Jag har aldrig haft problem med läxor, inte mina barn heller. Däremot tycker jag det är fel att ha läxor enbart för läxans skull. Läxa ska man ha för att man inte gjort det man borde på lektionen, tycker jag.
 
Säger läraren att nu läser vi sidorna 30-47 i Historieboken, så borde det vara bra så om man hinner igenom. Om man däremot bara har hunnit till sidan 39, ja… då får man ju läsa resten hemma. Men om du har läst till sid 47, då ska du ju inte ha läxa sid 48-50! Då fyller det lixom inte sitt syfte.
 
Om jag ligger efter med en grej på jobbet får jag ju jobba ikapp. Jag tar ju inte med mej jobb hem bara för att… likadant tycker jag det ska fungera med läxor.
 
Min ena son går i Kunskapsskolan och jag var mycket fundersam första terminen, just för att jag aldrig såg honom ha några läxor. Man är ju van vid den ”vanliga” skolan och de läxorna. Så jag frågade hans lärare och hon sa att ha gör ju det han ska i skolan, varför ska han då vara tvungen att göra skolarbete på sin fritid? Så sant!
 
Hinner man det man ska, så kan man få ha sin fritid i fred!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.