Lediga förmiddagar…

Lediga förmiddagar…

Visst ger våra arbetstider oss mycket ledigt på dagtid, så är det ju… men att kalla det ledigt är väl att ta i. I perioder har vi helt ledigt på förmiddagarna, precis som ”vanliga” familjer har på kvällarna. Men oftast, särskilt i början av terminer och månadskiften, har vi häcken full med jobb även på vår sk. lediga tid.

Just nu fokuserar vi på att få tag på medlemmar som inte varit hos oss efter sommaren. Alla dessa ska få ett vykort och kommer de inte tillbaka efter det ska dessa avregistreras. Så just nu sitter vi och skriver kort till ca 150 medlemmar. Att skriva 150 adresser, klistra in ett meddelande och sedan klistra ihop kortet (som är dubbelt) och sätta frimärke på – tar sin lilla tid. De har tre veckor på sej att komma tillbaka och kanske 10-20 % av dessa kommer att göra det. Roligare än så är det inte… Detta gör jag varje vecka, men då blir det ju inte lika många att skriva till som nu efter sommaren.

Nu när vi skickar nyhetsbrev varje fredag är utgångsläget bättre. Vi skickar mail till ca 300 av våra medlemmar och det märks. De som får mailet går ner mer i vikt och stannar längre hos oss. Hade vi inte haft nyhetsbrevet hade vi nog haft dubbla mängden kort att skicka.

Sen ska det skötas bokföring, planeras för kommande lektioner, beställas varor och en massa annat. Bara att skriva nyhetsbrevet tar sin lilla tid, det är inte särskilt svårt att komma på ett ämne – men sen ska man ju formulera sej så att det passar alla. Jag har precis skrivit fredagens brev och denna vecka handlar det om tålamod… det tar tid att lägga av sej gamla vanor, lära sej nya och vänja sej vid en ny livsstil. Det är inte enkelt att gå ner i vikt!

Vi avsätter nog ett par timmar varje dag till jobb, innan vi faktiskt går till jobbet på eftermiddagen. Trots detta hinner vi en massa annat, sånt som ni andra säkert gör på kvällen eller helgen. Då talar jag om tvätt, städ, disk, gräsklippning mm. Idag har jag iaf kört en maskin tvätt och färgat håret! Man måste ju ta hand lite om sej själv också, det är ju några som ska orka se mej varje dag 🙂 Så nu har jag täckt de gråa stråna och har nån slags rödbrun färg istället för den urblekta sommarfärgen. Skönt att se liiiite fräschare ut.

Dax för lunch, idag har Martin gjort räkrisotto åt oss – yummie!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.