Pengastress

Pengastress

Känner pengastressen komma krypande… idag hade vi väldigt lite folk och så var det igår med. Å vi som bara har provisionslön, känns inte bra alls. Ska vi vara tvungna att se oss om efter annat jobb och sluta med det vi är bra på och tycker om? Eller kanske ett extrajobb på dagen innan vi ska jobba? Orkar man det? Till sommaren klarar vi oss, men sen måste vi se vad vi ska göra för att få ihop det.

Badrummet är en STOR utgift och det måste göras om, helst så snart som möjligt. Men eftersom allt annat i huset är fixat, så kostar det i övrigt bara i uppvärmning och allt löpande. Jag har knappt några lån kvar, så vi lever billigt. Men barn, bil och hund kostar.  Maten är värst, där går mycket pengar. Tre män är dyrt att ha, så är det bara. Å då lagar vi nästan all mat från grunden.

Det sparande vi har kommer att ätas upp helt av badrumsrenoveringen och sen ska vi finansiera en resa också. Visst, det är lyx att åka på en resa. Men jag vill så gärna visa killarna var jag bodde i Gambia, det är förmodligen sista resan de gör med oss. Men det är ändå 50-60 000 som ska samlas ihop till det… har ingen aning om vi kan klara det.

Det var lättare när barnen var små och jag var ensam. Då var allt mycket billigare och jag hade större koll på vart pengarna gick. Jag säger absolut inte att jag vill vara utan Martin, bara att det var enklare förr. Då, när jag var allsmäktig och bestämde allt själv. Konstigt att jag fick mer över när jag var ensam…

Usch! Mår inte så bra just nu…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *