Lönsam städning

Lönsam städning

Som jag tidigare berättat så försöker vi får ordning här hemma. Det är alltså ingen liten städning det är frågan om, utan en total röjning. Ungefär allt rensas ut för att säljas eller skänkas. Varenda liten pinal går vi igenom. Å tänkt vad man hittar på vägen!

Det har länge varit någon halvdan städmanöver från mina sida. Planerna har varit glasklara; ett lättstädat hem med få grejer. Det ska var lätt att flytta den dagen vi gör det. Martin har varit med på planerna, men inte riktigt få tummen ur. Jag har plockat och röjt vartefter och nu gjorde jag tom en lista på allt som behöver fixas innan vi ens kan tänka tanken på att flytta. Eftersom vi inte har några pengar just nu, så är det röjning och loppis som står överst. Det låter lite som Lyxfällan, men så illa är det inte.

Igår började jag lägga ut annonser på olika säljsidor och fick flera grejer sålda direkt. Tyvärr bara smågrejer som inte tar någon plats, men det blev iaf några kronor i plånboken. Me like! Dagen idag har gått åt till att möta upp köpare på olika håll och när jag kom hem från ett av mötena hade Martin kommit igång ordentligt med röjningen. Det var totalt kaos! Så som det blir innan det blir ordning. Jag kollade igenom en massa gamla födelsedagskort, så länge sedan som från min 40-årsdag för åtta år sedan och 45-årsdagen för tre år sedan. Vilka fynd jag gjorde! I ett kuvert hittade jag två femhundralappar och i ett annat kuvert hittade jag två presentkort! Pengarna går att växla in senast 30/6, så det var ju tur att jag hittade dem nu!

Rockaden är total. Ett av skrivborden uppe står numera nermonterat i garaget. Där står istället en byrå och tv´n från sovrummet. Så nu har vi en spelhörna för wii och playstation. Där byrån stod står numera ett vitrinskåp från vardagsrummet där Martins flodhästar bor. Och där vitrinskåpet stod står numera en liten byrå från träningsrummet, där jag kan ha jobbgrejer, så jag slipper ha dem på golvet. I den stora byrån fanns mängder med böcker, dem har vi rensat ur och ska ge bort till den som vill ha och kanske sälja några på loppis. Det innebär att det ligger böcker i halva vardagsrummet.

Som sagt, det är kaos just nu. Imorrn ska det väl bli lite mindre kaos hoppas jag, men färdigt hinner vi inte! Jag lyckades sträcka mej när vi bar upp skåpet och har svinont bakom knät, så vi får väl se hur det känns imorrn och om det kan bli någon promenad. Vi ska upp med en liten bokhylla på kontoret och skaffa en högre bokhylla, gärna med skåp, till träningsrummet. I den ska jag ha kokböcker och fotoporslin är det tänkt. Just nu ligger det kokböcker och tallrikar, skålar och gratängformar överallt. Det blir så när man gör recept och fotar maträtter.

För första gången på länge så känns det ändå som att det finns hopp! Hopp om ordning. Men jag ropar inte hej än, mycket kan hända…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *