Må bra inifrån

Må bra inifrån

*** I samarbete med Må Bra Naturligt ***

Jag brukar ofta säga att man ska tänka hälsa istället för vikt. Tar man hand om sin insida först så kommer viktminskningen på köpet. För mej betyder det att säkerställa att kroppen har vad den behöver för att må bra.

Förra våren började jag må konstigt. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var för fel, jag mådde bara konstigt. När jag beskrev mitt mående för min läkare trodde jag att han eventuellt bara skulle vifta bort det, men han visste direkt vad det var för del och skickade mej på porvtagning. Han misstänkte Folsyrebris, vilket stämde på min konstiga känsla och han fick rätt. Min brist var helt oförklaring och ganska stor. Efter några veckor med extra folsyra mådde jag som vanlig igen.

Nästan… när jag kom dit nästa gång sa jag att jag hade en konstig känsla i fötterna, som att det brann under tårna. Det blev akut provtagning igen som visade att jag hade brist på B12. Efter bara en vecka med tillskott var allt som vanligt igen. Ännu en oförklarlig brist som kan vara direkt livsfarlig i längden.

Så nu är jag noga med att kolla upp kroppen när den känns mysko och se till att insidan har allt den behöver. Jag äter allsidigt och precis som man ska, ändå drabbas jag av konstiga brister. Min kropp tillgodogör sej tydligen inte det jag stoppar i den, alltså behöver jag ta lite extra allt. På Må Bra Naturligt finns alla jag behöver. Detta är ett familjeägt företag som startade för att de själva ville bli friskare och mår bra naturligt. Lägger man sin order innan kl 12 så skickas den samma dag. Himla bra för mej med dåligt minne som upptäcker att saker är slut när jag ska ha dem…

På Må Bra Naturligt finns Hälsokost, Livsmedel, Kokböcker, aromalampor och en massa annat. Jag har länge använt produkter från Helhetshälsa som även finns på Må Bra Naturligt. Något jag alltid tar extra är Kalcium/Magnesium, bla för att slippa kramper i vaderna, hålla magen igång och minska sötsuget lite. För mej funkar det och så länge jag äter det, så slipper jag kramper och magen funkar. Om det minskar sötsuget vet jag iofs inte… jag är alltid galet sötsugen ändå 🙂

Just nu tar jag alltså extra folsyra och B12 (som doktorn ordinerat), men även extra kalcium och magnesium och under vintern även extra D-vitamin och Immun Optimal för säkerhets skull. Å just nu mår jag faktiskt bra!

Har du koll på din insida och dina eventuella brister? Tar du några extra tillskott?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *