Måste ta tillbaka mina måndagar!

Måste ta tillbaka mina måndagar!

För drygt 20 år sedan började jag med ”min måndag”. Jag var utbränd, mådde skitdåligt och hade påbörjat min resa mot ett friskt och hälsosamt liv. På måndagarna tog jag minst en promenad, träffade min samtalsterapeut och hade mötet på Viktväktarna, så det fick bli min ”måbra-dag”.

Måndagen blev alltså min lyxdag, då jag tog hand om mej alldeles extra. Dagen började med en lång frukost, en längre promenad och lunch, sedan träffade jag terapeuten och efter det tog jag oftast en ny promenad för att bearbeta samtalet. Barnen kom hem från skolan och allt som det för med sej i läxor mm. Innan middagen åkte jag iväg till Viktväktarna, vägde mej, lyssnade på veckans lektion och åkte sedan hem och åt middag med barnen.

Å så har det sett ut under åren, förutom att jag slutade i terapi efter något år och barnen blev större, klarade sej själva och flyttade ut. Martin flyttade in längst vägen och under ett tag jobbade vi på måndagkvällarna. Så istället för att åka till Viktväktarna som medlem, var vi helt plötsligt Viktväktarna som andra åkte till. Men det funkade ändå att göra det till min dag, fram tills vi skulle åka och jobba.

För snart sju år sedan slutade vi på VV och jag återtog mina måndagar helt igen. Fram till i höstas. Jag vet inte vad som hände, en dag upptäckte jag bara att dagarna rullade på och att jag saknade dem. MINA måndagar. Det har under tiden varit en dag med träning och promenader, men inte lika slappt där emellan. Det ska ju vara en dag för mej, då jag gör vad jag vill. Och just den lilla detaljen har uteblivit.

Så förra veckan gjorde jag slag i saken igen, då satt jag och läste nästan hela dagen. Igår gjorde jag detsamma, plus en tupplur som var så välgörande. Jag mår bra numera, har sviter av utbrändheten fortfarande – men mår bra. Men jag behöver mina måndagar och måste verkligen prioritera dem igen. Det innebär att jag får göra lite mer under veckan, ibland även jobba lite på söndagen – men då får det vara så. Det ska bli en dag att se fram emot igen. Våga Vägra Söndagsångest lixom.

Jag måste återerövra måndagen och göra den till veckans bästa dag igen!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

24 svar på ”Måste ta tillbaka mina måndagar!

  1. Det låter som en toppenidé! Själv lider jag av söndagsångest något fruktansvärt och har svårt att njuta i början av veckan överhuvudtaget… Det här var ett fint tips. Verkligen värt att försöka styra upp. Något att se fram emot varje måndag, kanske innan eller efter jobbet.

  2. Det är ju jättebra att ha en må bra dag i veckan där man fokuserar på sig själv och sitt mående! Det borde jag också försöka införa här hemma 😊

  3. Låter väldigt sunt. Är i princip alltid ledig onsdagar, med något undantag. Borde också ha min dag, Den tanken ska jag allt ta till mig av, och göra saker jag vill.

  4. Jag läser om hur många har olika dagar till att ta hand om sig själv, har aldrig haft det, låter lockande 😁 behövs ju faktiskt mer än man tror men när ska man ha tiden till det 🤔

  5. Härligt att ha en dag då man tänker lite mer på sig själv, jag tror dock inte jag hade kunnat hålla det så länge. Men gillar tanken
    Jag vill passa på att tacka för de goda recepten man kan del av – den här veckan har jag provat en hel del och är supernöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *