Matsedel v 17

Matsedel v 17

För mej är planering a och o, särskilt när saker och ting rör till allt är det skönt att iaf veckans matsedel finns. Förra veckan ställdes allt upp och ner när sonen, plötsligen av olika anledningar, flyttade hem igen. Att få hem en vuxen unge igen är en omställning för alla. Små barn som bott hemma hela sitt liv är man lixom van vid… men vuxna barn som inte bott hemma på flera år har fått andra vanor sen de flyttade… Så förra veckans mat fick stuvas om lite, men det funkade det med.

Med solen och värmen kom energi tillbaka. Förra veckan tog jag fler och längre promenader än på flera månader. Kroppen lever upp och allt känns mycket enklare. Resultatet kom direkt på vågen. Så det är bara att fortsätta  🙂

Här är veckans matsedel, mycket pasta blir det – men den kan förstås varieras. Vi gör ofta pasta av zucchini.

Måndag: Frittata med fetaost och spenat 2 SP Flex

Tisdag: Pasta med laxsås fr 4 SP Flex plus pasta

Onsdag: Pastalåda med kyckling 9 SP Flex

Torsdag: Räkor med spenat och pasta 4 SP Flex plus pasta

Fredag: Tacofärs med pasta fr 3 SP Flex plus pasta

Lördag: Pad Thai 7 SP Flex

Söndag: Purjo- och lövbiffsgryta 4 SP Flex plus ris

Alla rätter är superlättlagade och alla utom frittatan passar perfekt i matlådan i frysen, så det är bara att passa på och göra lite extra.

Även denna vecka är hyfsat lugn. Just nu prioriterar jag mat, träning och promenader – jag vill verkligen komma i form igen och då får man prioritera bort en del saker. För mej är det ett ganska lätt val, jag vill ju må bra!

Ha en fin vecka!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *