Matsedel v 27 – Juli

Matsedel v 27 – Juli

Vi är redan inne i juli och den som är pessimist säger nu att halva sommaren har gått. Jag försöker se det som att det bästa är kvar… men det är klart att första sommarmånaden redan har passerat och att det gått jäkligt snabbt! Nu hoppas iaf jag att det ska bli lika fint resten av sommaren som det var i maj, 25-30 grader varmt är lixom det jag gillar bäst.

Juli har börjat bra när det gäller kost, motion och hälsan. Vi sköter maten och träningen och tar våra härliga långpromenader. Något hekto ner var det allt på vågen och ett steg närmare min målvikt. Det är så himla skönt att almanackan är tom och att jag verkligen kan göra det som är bäst för mej. 4-5 veckor till är det så  🙂

Den lediga tiden går även åt till att jobba lite i förväg. Jag gör matsedlar för resten av året och försöker lägga in så många jag hinner här på bloggen i tidsinställda inlägg. Vi gör matlådor och fyller frysen så vi slipper laga mat när vädret är för vackert för att vara inne och för att vi faktiskt ska äta något de finaste dagarna. Det är ju lätt att ta något mindre bra och genomtänkt när man inte har någon plan. Allt detta frigör tid och det gillar jag!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Pasta med spenatsås 2 SP Flex plus pasta

Tisdag: Fiskgratäng med paprikasås 3 SP Flex plus potatis

Onsdag: Parmesangratinerad kyckling fr 3 SP Flex plus ris

Torsdag: Afrikans gryta 2 SP Flex plus ris

Fredag: Pasta med kräftor och pepparrot fr 8 SP Flex

Lördag: Tacofärs med pasta fr 3 SP Flex

Söndag: Örtfylld kyckling 3 SP Flex plus ris

Fiskgratängen (mosa potatisen innan frysning), afrikanska grytan och tacofärsen är kanon till matlådorna i frysen. Lika goda nylagade som efter en tid i frysen. Pasta med spenatsås är en sån där akuträtt som jag har när jag ska göra något snabbt med få points.

Ha en fantastisk vecka, misstänker att några av er åker iväg (eller är iväg) på semester nu  🙂

2 svar på ”Matsedel v 27 – Juli

  1. Matlådor i frysen är både bra och praktiskt. Jag fryser in lådor att ta med till jobbet, men ibland tar jag en låda även när jag är ledig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *