Matsedel v 27 – julibonus

Matsedel v 27 – julibonus

Juli är här och vi är ute på ”rull”. De senaste dagarna har fyllts av teater och skratt, vi har sett två sommarteatrar hittills, har två samt en musikshow kvar. Teater utomhus är ju ganska väderberoende, så här långt har vi haft tur.

Mitt perfekta väder är sol, 25+ och en svag liten bris samt regn någon natt då och då. Det är då jag trivs som bäst och kroppen fungerar som den ska. Så ska vi försöka ha det året om inom en hyfsat snar framtid 🙂

Nu har vi varit ute med husbilen i ett par veckor. Fokus har mest varit jobb faktiskt, men även att testa nya recept. Vi experimenterar med nya rätter som passar mindre kök, för oss som campar, har husvagn, husbil eller båt.

Så fort vi hinner kommer recepten sedan på Du i Fokus. Där finns en del redan och även som filmer på vår Youtube-kanal: Jikitas på äventyr. Vill ni ha tips, så är det där ni ska kolla 🙂

Vi lagar nästan samma mat som hemma faktiskt. Frukosten är standard; knäckemacka, frukt och te. Lunch är antingen rester, fil och flingor eller en matig sallad. Middagen försöker vi att variera, många som campar grillar mycket – vi gör det 1-2 gånger i veckan kanske. Vi hade inte ens grill förrän i höstas, så vi är nog inga vanliga campare.

Här är veckans meny:

(Färger och siffror är för Viktväktare)

Måndag: Linsgryta med spenat (4 P/port, plus ev ris)

Tisdag: Fisk med kaviar- och gräslökssås (5 P/port, plus potatis)

Onsdag: Spagetti & Kasslersås (5 P/port, plus pasta)

Torsdag: Kyckling Hawaii (2 P/port, plus ris)

Fredag: Pasta med avokado (9 P/port)

Lördag: Grillat och ostgratinerade majs (fr 10 P för allt)

Söndag: Quesadillas m skinka (12 P för en)

Juli-bonus: Banan- och jordgubbsfrutti (0 P) 

Vill ni passa på att fixa matlådor, så är det linsgrytan, kasslersåsen och kycklingen som ni ska göra mycket av. HÄR finns mängder med mat som passar i matlådan.

Vi blir ute några veckor till, vi har faktiskt ingen aning om när vi kommer hem. Så för oss får storkoken vänta 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *