Matsedel v 36 – september!

Matsedel v 36 – september!

Jaha, då är det alltså höst på tisdag. Sommarmånaderna bara swishade förbi, juni var fin, juli var kall, augusti var kanon – enkelt sammanfattat. Vad det gäller vikten så har sommaren varit alldeles utmärkt, jag har gått ner precis som planerat 🙂

Våren och sommaren är i mina ögon enkel när det gäller hälsotänket. Promenaderna blir fler och längre, det är nästan lätt att träna och går nästan av sej själv. Nästan alltså. Det är ljust, varmt och långa dagar. Sen kommer hösten, mörkret och väderväxlingarna, då lägger kroppen av. Värken blir värre och tröttheten nästan övermäktig vissa dagar. Livet med fibromyalgi lixom.

Jag skulle kunna ta värken och tröttheten som ursäkt för att sluta träna och promenera, men varför? Då skulle jag ju bara må ännu sämre. Så jag kopplar på pannbenet och fortsätter framåt #fuckinggördetbara lixom 🙂

Så nu kör vi coronaåret 2020/2.0!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Bolognese med en tvist (Grön 3, Blå 1, Lila 1 plus pasta)

Tisdag: Torsk med tomattäcke (Grön 8, Blå 7, Lila 0!)

Onsdag: Vitlökskycklinggryta (Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus pasta)

Torsdag: Gratinerad kassler (Grön 3, Blå 3, Lila 3 plus ris)

Fredag: Taco med Pulled Chicken (0 alla färger), Hemmagjord tacokrydda (0 alla färger) och Ärtamole (Grön 8, Blå o Lila 0)

Lördag: Grillspett med stora räkor & sparris (Grön 4, Blå 0, Lila 0)

Söndag: Pasta- och fläskfilégratäng (Grön 43, Blå 43, Lila 43 för hela)

Till bolognesen väljer man självklart vilken färs man vill, vi brukar ta quorn. Bolognesen, vitlökskycklinggrytan, kasslern, pulled chicken och söndagens gratäng är kanon till matlådor så gör lite extra.

Häng gärna med på instagram för pepp, trix och livet i stort @marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *