Matsedel v 41

Matsedel v 41

Oktober är här och det känns som en lite lugnare period för många. Man har kommit in i rutinerna efter sommaren och julstressen har inte kört igång än.

OM ni har det lugnare just nu, så är det NU ni ska planera inför jul och fundera på hur ni faktiskt vill ha det, vad som är viktigt och vad ni kan strunta i. Vad MÅSTE finnas på julbordet? Vad är det av det som MÅSTE lagas/bakas hemma? Sålla, välj bort, underlätta. Gör en planering på NÄR saker ska fixas/lagas/inhandlas/bakas. Delegera. Du kanske inte måste fixa allt själv? Kan dina medfirare ta med något kanske?

Ja, det kan låta konstigt att planera så långt i förväg, men jag lovar att det hjälper och att ni kommer slippa massor med stress. För handen på hjärtat? Hur många jular har du suttit där som en urvriden trasa? Det blir ingen rolig jul när man är så trött att man knappt orkar delta i firandet. Så planera nu! Minska julstressen!

Här är veckans mat, inte så juligt kanske 🙂

Måndag: Linsgryta 4 SP Flex

Tisdag: Krämig fiskgratäng 3 SP Flex plus potatis

Onsdag: Kyckling med färskoströra 5 SP Flex plus potatis

Torsdag: Snabblagade curryräkor 4 SP Flex plus pasta

Fredag: Purjo- och lövbiffsgryta 4 SP Flex plus ris

Lördag: Gratinerad kassler 3 SP Flex plus ris

Söndag: Zucchinigratäng och kyckling 1 SP Flex

Vi kommer faktiskt inte att äta något av detta. Vi är nämligen inte hemma, utan drar till Kroatien imorrnkväll och har ingen aning om vad eller var vi ska äta. Men rätt troligt är att det blir mycket skaldjur!

Vi ska kolla in Split ett par dagar innan vi åker till Brac för VM i Olivplockning, världens roligaste tävling! Vi ska även åka runt på Brac och leta efter de finaste stränderna. Häng med på instagram vettja @marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *