Matsedel v 43 med höstbonus

Matsedel v 43 med höstbonus

Vi har passerat mitten av oktober och haft första nattfrosten. Promenaderna ute går snabbare, det är kallt och blir mörkt tidigare. Martin jobbar mer och mer från kontoret i stan, så kvällspromenaderna har blivit betydligt färre tyvärr. Men det finns en lösning!

Som tur är, så är vi lyckliga ägare av ett löpband – där blir promenaderna desto fler under vinterhalvåret. Stegen kanske inte blir riktigt lika många, men det blir iaf lite fler än om vi inte haft bandet. En bra lösning för mej!

Å det är ju det som är grejen med det mesta; att se lösningar istället för hinder. Det mesta går ju faktiskt att hitta en lösning på om man bara lyfter blicken lite och även är villig att röra sej på lite okänd mark. Att bara säga ”nej, det går inte” är inte min grej!

Om ”coronaåret 2020″ var året då vi röjde, renoverade och promenerade. Det blev drygt 300 mil! Så är ”coronaåret 2021” året då vi avslutade renoveringen och upptäckte Sverige med husbil. Det rimmar inte lika bra, men vi har haft kul! Till våren blir resorna både fler och längre.

Tills dess fortsätter vi att ta hand om oss här hemma så bra vi kan. Arbetet med hälsan upphör aldrig.

Här är veckans matsedel:

(Färger och siffror är för viktväktare)

Måndag: Pasta med persilja och vitlök (Grön 9, Blå 9, Lila 9)

Tisdag: Lax- och spenatsås (Grön 27, Blå 10, Lila 10 för all sås, plus pasta)

Onsdag: Spagetti och kasslersås (Grön 15, Blå 15, Lila 15 för all sås, plus pasta)

Torsdag: Kyckling med färskoströra (Grön 7, Blå 5, Lila 2)

Fredag: Tacogratäng (Grön fr 13, Blå fr 11, Lila fr 11)

Lördag: Kryddig lövbiffsgryta (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Söndag: Pad Thai med räkor (Grön 9, Blå 7, Lila 7)

Höstbonus: Äppelkaka (Grön 13, Blå 9, Lila 8 för hela)

Lax- och spenatsåsen, kasslersåsen och lövbiffsgrytan är bra till matlådan, så gör lite extra. Tacogratängen är superenkel och snuskigt god! Äppelkakan måste ni bara testa! Gillar ni att baka? HÄR finns massor med förslag till ”lättare” bak 🙂

Nu är det bara en vecka kvar av oktober och två månader kvar av året. Inte min favorittid direkt, men men… bara att kämpa på. Gör en riktigt bra vecka, det ska jag försöka göra!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *