Matsedel v 44

Matsedel v 44

November knackar på dörren och vi har bara en höstmånad kvar, sen räknas det som vinter. Vädret har varit hyfsat hittills kan man väl säga, det jobbigaste är väl mörkret och de kalla mornarna.

Just nu planerar jag veckomenyer och skriver för flera veckor framöver. Vi lagar mycket mat och lägger i matlådor i frysen. För mej är planering väldigt viktigt för att må bra. Hälsan står på flera ben kan man kanske säga: Kosten och återhämtningen är lika viktiga, sen kommer fysisk aktivitet – men man får absolut inte glömma skrattet! Det är superviktigt!

Och för mej är även planering otroligt viktigt, om alla de andra ska funka. Har jag veckomenyn planerad och matlådor i frysen så kan livet köra ihop sej, då vet jag att iaf kosten kommer att funka. Och äter jag ordentligt och rör på mej, så sover jag bättre. Nu påverkar ju även yttre faktorer som jag inte kan göra något åt, men finns grunden så går iaf inte allt käpprätt åt skogen.

November ser just nu rätt lugn ut, vi ska försöka komma ut med husbilen lite, sen kommer advent med test av ett gäng julbord. Då måste planeringen finnas där, för att allt ska funka. Mellan alla julbord behöver vi bra mat.

Här är veckans matsedel:

Måndag: VodkaPasta (5 P/port, plus pasta)

Tisdag: Superenkel fisksoppa (2 P/port)

Onsdag: Paj med torkad skinka och zucchini (37 P för hela)

Torsdag: Kyckling med senap och bacon (fr 3 P/port, plus ris)

Fredag: Afrikansk gryta (3 P/port, plus ris)

Lördag: Enklaste Pizzarullen (46 P för hela)

Söndag: Pumparisotto med chili (15 P/port)

Är det höst och pumpasäsong så är det. Testa pumparisotton, den är så god! Funkar hyfsat i matlådan också. Nästan allt den här veckan passar faktiskt i matlådan, så gör lite extra och lägg i frysen.

Ska vi lyfta fram någon rätt lite extra så måste jag förstås slå ett slag för kycklingen och den afrikanska grytan som är svingoda, missa inte dem. Och pizzarullen såklart!! Vi gör den i en sk Omnia, som är en kanonuppfinning för oss i husbil, husvagn och båt, men den går såklart även att göra i vanlig ugn. Såååå gott!

Det är alltså en himla god vecka. Hoppas ni vågar testa någon av rätterna. Berätta gärna vad ni tycker och lägger ni upp en bild får ni gärna tagga @marlenerinda så jag ser 🙂

Ha en riktigt fin vecka!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *