Matsedel v 45

Matsedel v 45

Åtta måndagar kvar på året, alltså åtta veckomenyer till under 2018. Knappt två månader kvar tills årets ska stämmas av och kanske nya löften ges. På 7-8 veckor hinner man en hel del, så det finns ännu tid att vända en negativ spiral.

Det är många som ger som nyårslöfte att gå ner i vikt, 45 veckor in på året ser vi rätt tydligt hur det har gått. Jag gav iofs inget löfte men har gått ner lite av det jag ville och har återigen min målvikt inom räckhåll. Mitt eviga mål nuförtiden är ju att hålla mej så nära målvikt det går och det går hyfsat bra. Efter 18 år med Viktväktarna och 14 som färdig Guldmedlem har man lärt sej en del knep på vägen.

Planering är a och o. Veckomenyerna är vårt bästa hjälpmedel och matlådorna i frysen är ofta vår räddning. Den här veckan kör vi med lågpointsare mestadels, alltså rätter med få smartpoints. Bra att ha i frysen när glöggminglen och julfesterna kör igång.

Här är veckans meny:

Måndag: Shakshuka 2 SP Flex

Tisdag: Ugnsbakad fisk med linser 1 SP Flex

Onsdag: Kyckling i ugn med färskoströra 5 SP Flex

Torsdag: Snabblagade curryräkor 4 SP Flex plus pasta

Fredag: Moussaka 5 SP Flex

Lördag: Pastagratäng med lövbiff 13 SP Flex

Söndag: Cannelloni fr 7 SP Flex

Om bara några veckor är det advent och för några den stressigaste tiden på året. Passa på att fixa matlådor redan nu så ni har att ta till när det krisar HÄR finns massor med tips.

Den här veckan är det både resemässa och hälsomässa, kul kul. Gör en bra vecka, det ska jag göra!

 

Ett svar på ”Matsedel v 45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *