Matsedel v 45 – November

November är här och här i Tumba har vi fortfarande hyfsat väder, jag är väldigt glad för det! Om man bortser från klimatförändringar och sånt så gillar jag varma och snöfria vintrar. Med tanke på elpriset så önskar jag såklart en mild vinter och håller tummar och tår för att det ska bli så 🙂
Vi kämpar på med våra promenader, målet är numera en om dagen. Det går nästan varje dag, iaf när båda jobbar hemma. Är jag ensam så tar jag en tur på löpbandet istället, men jag springer inte där utan går. Träningen sköter jag nästan perfekt, tre gånger i veckan. HÄR finns mitt enkla träningsprogram som jobbar igenom hela kroppen på bara 15 minuter. Nu har vi varit duktiga i flera månader och det känns bra i kroppen.
Maten har vi också hyfsad kontroll på, när vi är hemma – på resor blir det ju sådär… och sömnen kämpar vi på med såg gott vi kan… Överhuvudtaget gör vi så gott vi kan med det mesta.






Här är veckans matsedel:
(Siffrorna är för Viktväktare)
Måndag: Pasta med champinjon- och spenatsås (2 P/port, plus pasta)
Tisdag: Carbonara med lax (1 P/port, plus pasta)
Onsdag: Snabb kasslergratäng (7 P/port)
Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (3 P/port, plus ris)
Fredag: Tacogryta (3 P/port, plus ris)
Lördag: Indiska räkor (1 P/port, plus ris)
Söndag: Köttfärspaj (29 P för hela)
Det mesta passar faktiskt i matlådan den här veckan och allt är väldigt gott. Återigen uppmanar jag er alltså att laga mer mat än ni behöver och lägga i frysen. Dela upp i lagom stora portioner och skriv på med innehåll och ev points. Det är så skönt att bara ta fram när fantasin eller tiden tryter.
För första gången på väldigt länge är vi helt ikapp med att skriva recept, vi har legat lite efter. Men nu är alla våra lagade rätter omskrivna och recepten är tidsinställda på Du i Fokus. Vi lagar om flera av våra gamla recept, ändrar dem lite och tar nya bilder. Så tycker ni att ni känner igen vissa rätter, så är det nog så 🙂
Ni som hänger med mej på instagram @marlenerinda ser när det kommer nya grejer ur vårt kök, det mesta är både lätt- och snabblagat och med ingredienser man nästan alltid har hemma.
Ha nu en riktigt fin vecka och må så gott!
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube