Matsedel v 48

Matsedel v 48

Det är första advent! Hur galet är inte det? Tiden går så fort, det var ju sommar nyss. Har ni planerat något särskilt för advent? HÄR finns tips!

Vi har börjat julpynta lite smått, bara ljusstakarna är på plats än så länge, vi har inte hunnit mer och vet inte när vi hinner mer heller. Men ljusstakarna är viktigast, det andra får komma när det kommer. Nu när det inte blir någon Baliresa och vi ska vara hemma ungefär varenda minut under jul, nyår och trettonhelg kommer vi att pynta med det vi har och passa på att suga ut så mycket vi kan av julen. Nästa år kanske ser helt annorlunda ut, då kanske vi inte tar fram en enda grej.

Förra året åt vi inte ett enda julbord, året innan blev ett ett 10-tal. I år har vi hittills testat fem och det är ungefär lika många kvar. I jobbet såklart, vi äter nästan ingen julmat alls privat – inte ens på julafton. I år har vi pratat om att ha skaldjur på vårt eget julbordet 🙂

Men än är det ett tag kvar till jul, första veckan i december ser ut så här:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Halloumirösti (25-42 PP för hela röstin)

Tisdag: Pizzagratinerad fisk (6-12 PP för all fisk och sås, plus potatis)

Onsdag: Kycklingcurry med mango (13-21 PP för all kyckling, plus ris)

Torsdag: Ost- och skinkpaj (36-46 PP för hela)

Fredag: Stora räkor med grönsaker (2-4 PP för allt!)

Lördag: Lövbiffsgratäng (42 PP för hela)

Söndag: Kyckling med zucchinigratäng (4-11 PP för hela)

Adventsbonus: Saffransmuffins (6-14 PP för hela satsen)

En massa bra matlådemat den här veckan! Särskilt fisken (om man pressar potatisen funkar den att frysa), kycklingen, pajen och lövbiffsgratängen passar i matlådan – så gör mycket och fyll frysen!

Strategin för söndagarna i advent är att äta en lite snålare middag, så det får plats glögg och något snask också i dagens PP/kalori-budget. Men det gör man såklart som man vill, allt beror på vilken plan man har; att stå still, går ner eller om det är ok att gå upp lite under advent.

Fram till jul kommer ni att få ett nytt saffransrecept varje vecka 

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *