Matsedel v 9 – Mars är här!

Matsedel v 9 – Mars är här!

Då går vi in i mars och första vårmånaden enligt almanackan. Vi överlevde vintern! Tjoho!

Nu är det ganska precis 4 månader eller 16 veckor kvar till midsommar. Sätter man ett viktmål, så vill man ofta ha det uppnått till midsommar eller nyår – så hur går det för er?

Det där som ni bestämde 1/1, hur går det med den planen? Min plan håller, jag står still. Jag har inte längre en siffra som mål, utan en känsla. Jag vill vara normalviktig (krav från mina läkare), men jag vill även ha en frisk kropp och att det gärna får synas en och annan muskel. Så jag kämpar på med träningen tre gånger i veckan och de två dagliga promenaderna. Å nog ser jag att kroppen förändras och får en annan form, det är jätteintressant faktiskt 🙂

Om du inte kommit igång än eller halkat av banan är det dax att fundera på DITT varför! Göra upp en plan och sätt ett rimligt mål. Sen tänker du inte mer utan gör! 16 veckor, en hel del hinner man på den tiden faktiskt. Så #fuckinggördetbara

När det blir ljusare känns allt lite lättare, tycker jag. Man bryr sej om sej själv på ett annat sätt lixom. Vi sprutar ur oss nya maträtter, recepten kommer vart efter vi hinner skriva dem i Du i Fokus. Där hittar ni mängder med recept på FISKKYCKLINGKÖTTVÄXTBASERAT och KÖTTFRITT (kan innehålla mjölk och ägg). HÄR finns mat som passar i matlådan i frysen.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Frittata med fetaost  (Grön 6, Blå 2, Lila 2) 

Tisdag: Lax med vitvinsås (Grön 9, Blå 3, Lila 3, plus potatis).

Onsdag: Vitlökskycklinggryta  (Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus pasta)

Torsdag:  Allt-i-ett kasslergratäng (Grön 38, Blå 38, Lila 38 för hela)

Fredag: Indiska räkor  (Grön 6, Blå 5, Lila 5 för hela grytan, plus ris)

Lördag:  Köttgryta (Grön 3, Blå 3, Lila 3 plus ris)

Söndag:   Pulled Chicken tacostyle  (Grön 8, Blå 0, Lila 0 för hela grytan)

Som ni ser så är det en ”smal” vecka med låga SP. Nu blir det enkelt att hålla de dagliga SmartPointsen och fixa mängder med matlådor till kommande veckor. Allt utom frittatan funkar i matlådan. Gör extra mycket Pulled Chicken och ha till taco, sallad, wraps – funkar till allt! Så måste ni testa kasslergratängen enklare blir det lixom inte 🙂

Ha en riktigt fin vecka, det ska jag ha!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

20 svar på ”Matsedel v 9 – Mars är här!

 1. I Onsdags tog jag beslutet att testa VV igen. Jag gjorde ett test för många år sen, men tycker allt verkar så mycket smidigare numera.
  Jag kommer dra igång imorgon och har planerat så mycket, ska bli spännande att testa nya rätter och samtidigt få ändra om våra absoluta favoriter som passar mina SP =)

 2. Nu ska jag komma igång igen nu när graviditeten är över, det blir en långsam start så kroppen hinner återhämta sig efter den senaste tidens påfrestningar. Helt underbart med ljusare tider och varmare väder 😊

 3. Tack för påminnelsen att det är 16 veckor till midsommar! Nu gäller det att ta tag i allt jag släppt de senaste månaderna. Här blir det faktiskt pulled chicken imorgon då den puttrat i min CrocPot i eftermiddag.

 4. Ja, jag måste verkligen tänka på varför jag inte kommit igång. För det är verkligen något jag tänker på ofta. Varför är min startsträcka så lång. Vad är det som gör att jag inte kommer igång. För jag har ju målet satt både när, varför och hur mycket. Men varför ska det vara så svårt?
  Innan jag fick mitt diskbråck i nacken, så sprang jag en till två gånger i vecka och jag älskade det. Jag skulle vilja börja igen, men jag tror jag är lite rädd för att försöka. jag måste verkligen hitta det igen, drivet!
  Kram Kajsa

  1. Jag gillar också att springa men fick problem med knäna och efter operationen var jag rädd att belasta under en lång tid, men när jag väl vågade så var det inget problem. SÅ våga!

 5. Här blev inga mål satta och det känns skönt. Just nu längtar jag efter att komma ut och springa igen efter vintern. Ska bli så skönt att komma ut och igång igen. God mat och jag behöver bli bättre på att planera maten 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *