Min högstadieskola fyller 50 år

Min högstadieskola fyller 50 år

Ikväll ska jag tillbaka till min gamla skolbänk. Falkbergsskolan i Tullinge fyller 50 år och gamla elever är ditbjudna ikväll. Jag var väl inget direkt ”fan” av den skolan, var inte där så myckt under 7:an och 8:an…
 
Men där fanns iaf några av mina favoritlärare som jag fortfarande minns med varmt hjärta. En av dem, SO-läraren Camilla, har jag fortfarande kontakt med faktiskt. Hon är säkert där ikväll, men jag hoppas mest på att min gamla fysiklärare ska vara där. Hasse, med det största hjärtat på jorden! Han fyllde 60 förra året och jag fick tag på hans mobilnummer genom Camilla. Jag skickade ett sms, men fick inget svar. Skulle vara kul att träffa honom ikväll – hoppas!
 
Det finns många minnen från de åren, mest tråkiga. Jag tyckte inte om skolan, bara musiken var kul. Jag hängde mest i musiksalen och i aulan vid pianot. Jag uppträdde på varenda avslutning, sjöng i luciatåget osv. Det andra kommer ihåg av skolan är tydligen att jag sjöng jämt…
 
Min klass var ganska speciell. Nu i efterhand kan man konstatera att jag gått i samma klass som en blivande mördare… jo, så är det tråkigt nog. Han sitter på Hall numera, efter att ha spenderat några år på Kumla. Vete sjutton när han kommer ut igen. En och annan narkoman fanns där oxå. Jag har bara kontakt med en från gamla klassen, det räcker så. Men skulle vara kul att träffa nån igen, de kanske har förändrats till det bättre- vad vet jag?
 
Nåja. Först ska jag jobba och ikväll är det föräldramöte en kortis – sen ska jag till Falkbergsskolan och bli nostalgisk.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *