Vad drömmer du om?

Vad drömmer du om?

Har du någon dröm som du skulle vilja förverkliga? Du kanske redan planerar för hur du ska göra för att förverkliga den? Du kanske drömmer om drömjobbet… eller drömresan? Du kanske tom har en hel lista på saker som du drömmer om att göra innan du trillar av pinn?

Jag har förverkligat många av mina drömmar redan. När min bästa kompis dog för 16 år sedan blev det tydligt att vi inte lever för alltid. Drömmer vi om något så ska vi inte vänta för länge med att uppfylla drömmen. Jag hade flera drömresor som jag ville göra, bla se geysrar på Island, åka på safari i Tanazania och visa barnen hela Sverige från Smygehuk till Treriksröset. Sen fanns det drömmar som inte hade med resor att göra, som att bli mamma, få skriva och ha ett lugnt liv. Jag har aldrig drömt om saker, jag behöver inte särskilt mycket.

Resorna förverkligades vart efter och mamma blev jag, skriver gör jag och med Martin kom ett ganska lugnt liv. Men det kom några nya drömmar på vägen… jag vill gärna uppleva Samoa och bo i värmen halvårsvis när jag blir pensionär. Samoa planerar vi för när jag fyller 50 och ett boende utomlands är nog inte omöjligt om några år. Inga omöjliga drömmar alltså. Sen har vi den där drömmen om att göra något slags volontärarbete… ska bara komma på vad och i vilket land!

Jag har inte och har nog aldrig haft några drömmar som inte går att förverkliga. Det där med att åka till månen är inte riktigt min grej. Jag drömde om afrika under hela min uppväxt och kunde väl aldrig tro att jag en dag skulle bo där. Drömma ska man, men kan man så ska man även förverliga sin dröm också. Man kanske drömmer om att skriva den där boken, bo med en inhemsk stam på Borneo, köra rallybil eller skaffa höns! Gör det då! Försök iaf.

När jag fick frågan om att jobba i Gambia var det klart att jag funderade lite extra. Men hade jag inte tagit chansen så skulle jag undrat hela livet vad jag hade gått miste om. Åkte jag dit och inte trivdes, så var det ju faktiskt bara att åka hem. Svårare än så var det inte. Jag vågade och fick uppleva den häftigaste perioden i hela mitt liv! Drömmen blev till verklighet och fler drömmar föddes… och förverkligades.

Jag har alltså inte så mycket kvar på min ”bucket-list”. Jag kan dö nöjd, typ. Största drömmen och svåraste resan var att bli mamma, det var så otroligt mycket svårare än jag någonsin kunnat tro. Att resa till olika länder är mycket enklare! Världen är så otroligt stor och det finns så mycket att se.

Vad drömmer du om? Vilka drömmar har du redan förverkligat? Har du drömmar som inte går att förverkliga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *