Mysko/skamlig försäkring

Mysko/skamlig försäkring

Jag har i min mail fått ett erbjudande om en försäkring som jag ställer mej väldigt tveksam till. Så här står det:

”Försäkring mot fortkörningsböter.

Teckna Autosafe fortkörningsförsäkring för bara 595.- per år så betalar vi dina fortkörningsböter. Som kund hos oss får du din fortkörningsbot betald upp till tre gånger under försäkringsperioden. Gäller både yrkeschaufförer och privatpersoner.

Vi betalar dina fortkörningsböter.
Du kan aldrig avtala bort Ditt juridiska eller moraliska ansvar i samband med hastighetsöverträdelser, men Du kan låta oss ta det ekonomiska ansvaret genom vår fortkörningsförsäkring. Teckna försäkring mot fortkörningsböter redan idag. Sänd in Din hastighetsböter till oss och vi betalar den direkt. Du lägger inte ens ut pengarna för den!”

Dessutom får man en trisslott vid tecknandet, det ni!
Jag tycker att det är skrämmande att det faktiskt finns folk som tänker ut en sån här försäkring. Jag ska alltså tre gånger om året kunna köra som en vettvilling utan minsta konsekvens. Jag kan alltså riskera både mitt eget och andras liv och sedan slippa betala böterna. Visst kan jag bli av med körkortet, men böterna slipper jag att betala. Hur tänker man då?
Tycker man att hastighetsbegränsningarna bara är av ondo? Är hastighetsskyltarna bara något som smyckar vägkanten? Kan man inte fatta att det kanske finns en anledning att det är 30 utanför skolor? Att ett barn kan springa ut framför bilen oavsett vem som betalar böterna? 
Jag kommer, som ni förstår, inte att teckna en sån här försäkring. Men det sorgliga och skrämmande i detta är ju att andra kommer att göra det… frågan är om det överhuvudtaget är lagligt att uppmana till brott vilket denna försäkring faktiskt gör. Jag är tveksam till hela upplägget. Vad säger ni?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *