Nej tack!

Nej tack!

Vi fick sova inatt! Halleluja  🙂
Eller ja… nästan iaf. Sömbristen var iaf inte pga hunden utan pga sonen som inte behagade komma till rätta förrän vid 2 och den ömma modern kunde inte komma till ro innan dess… ytterligare en fördel när barnen flyttar; då vet man inte när de är ute och stökar och behöver inte ligga vaken och vänta på dem.

Jag vet inte hur det är för er, men i min mail trillar det dagligen in erbjudande om att låna pengar. Säkert 5-6 mail om dagen från alla möjliga och omöjliga företag. Jag har fått förut också men inte i den här mängden. Det skulle aldrig falla mej in att låna pengar till något annat än min bostad, men jag är väl medveten om att folk tar lån både till semestrar och annat smått och gott.

Är det alltså så att marknaden är mer ”villig” just nu i semestertider när pengarna kanske rinner iväg lite snabbare än de brukar? Ligger man på för att finnas där och locka folk att spendera lite till? Är man kanske mer lockad att låna pengar när man är ledig och livet känns enkelt? Jag har ingen aning…

Jag har ett enda lån och det är på mitt hus och det är dessutom bara 300 000 kvar på det. Jag sparar ihop till saker jag vill ha eller behöver och sen köper jag det. Det spelar ingen roll om det är en bil, en resa eller en reparation hemma. Pengarna ska in först innan de spenderas. Punkt. Jag har lärt mej att fungera så och kommer alltid att göra så. Jag har fört vidare det tankesättet till mina barn som jag hoppas ska göra likadant. Jag vill inte leva på kredit eller lånade pengar.

Jag har alltså aldrig svarat på de här mailen och ändå blir de fler och fler. Jag har avregistrerat mej några gånger, men det hjälper inte. Jag klickar bara bort dem numera, men funderar lite på dem som faktiskt går på lockbetet och tar dyra lån med kanske 15-20 % ränta eller mer. Smakar inte en resa ganska surt om man måste betala av den flera månader efteråt?

Det kanske bara är jag som tänker så här???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *