Nog var det översvämning…

Nog var det översvämning…

I förra inlägget skrev jag sådär i förbifarten att det regnat så mycket att vi förmodligen har översvämning i källaren igen… om jag bara vetat hur illa det var…

Första gången vi hade översvämning i källaren var påsken 2010. Då rann vatten från snösmältningen in genom hålet för vår kabel-tv. Nästan allt vi hade där nere blev förstört, bla 28 fotoalbum. En del ulsaker klarade sej, men det var typ det enda.

Vi lärde oss av erfarenheten och ställde upp det lilla vi hade kvar på lastpallar i plastbackar. Hålet lagades såklart med mängder av silikon. Det blev fukt där nere ibland, men aldrig vatten. Fukten hålls i schack med en avfuktare som funkar bra.

Allt var frid och fröjd tills vi hade hantverkare i huset som skulle fixa våra rör sommaren 2018 eller -19… när de skulle spola igenom systemet missade de nån lucka hos oss så vi fick ner vattnet från en hel spolbil typ… jabba… alla julsaker blev förstörda, men inget värre än så.

När Corona körde igång hade vi tid att tömma källaren helt och gå igenom allt. Så numera är det tomt där och tur är väl det. Igår kom det nämligen 62 mm vatten! Att det skulle vara fuktigt var ett faktum. Att det skulle forsa in vatten var vi däremot inte beredda på. Så här mycket vatten har vi aldrig sett i vår källare och det fortsatte bara att rinna. Man kunde t.o.m. höra porlandet.

I februari fick vi fiber installerat. Då borrade man i väggen, även där gamla kabel-tvsladden går. På nåt sätt har betongen runt hålet tagit skada och nu har väggen havererat. Det är alltså ett hål genom väggen rätt ut.

Vi har pumpat upp kanske 1000 liter hittills, de första 300-400 hundra med hinkar. Men nu har vi fått låna en länspump som går konstant. Fast den måste vi dela med grannar som också står med vatten upp till knäna.

Så nu börjar försäkringseländet igen. Jag avskyr sånt!!! Oooorkar inte 🙁

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

8 svar på ”Nog var det översvämning…

  1. Fy katten!! Har också varit med om översvämningar både i huset och här i stan. I huset lörde mN sig efter översvämningen att ställa upp saker. Här I stN trodde jag sldrig det skulle hända. Sim tur står de viktiga sakern i vindsförådet.
    Lycka till med försäkringsbolaget
    Kram Kajsa

  2. Ohh aj rackarns, så har min mamma och pappa haft i stugan vid flera tillfällen, pappa fick göra något så det rann undan, så nu har de ej så längre, men de hade också masssor av vatten,

  3. Men oj vad jobbigt 😐 tur där inte fanns saker där nere nu då men hållet i väggen är väl värre. Lycka till med det och grattis på mors dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *