Nonchalans…

Nonchalans…

De flesta som accepterar att stå med på en valsedel gör det med stor bävan, men också med känslan av ett enormt förtroende från det egna partiet. Så var det iaf för mej och för många som jag pratat med. Man tycker att det är skitläskigt, men är jätteglad för chansen! Iaf första gången…

Jag vet ju inte hur andra tänker eller hur man känner när man ser sitt namn på listan för tredje, sjunde, elfte gången. Men det verkar inte som om uppdraget är riktigt lika viktigt ju fler gånger man får chansen. Se bara på Thomas Bodström. Att flytta till USA är ju inget man bestämmer sej för på en kvart direkt, särskilt inte när fyra barn är inblandade. Om man nu tänker utnyttja sin föräldraledighet så har man väl en plan om detta och vet att en sån ansökan ska göras i god tid. Att då ha som reservplan att ha kvar sin plats i riksdagen om man nu skulle råka bli invald, det tycker jag visar på en ganska stor nonchalans för uppdraget.

Som invald i riksdagen har man ca 50 000 i månadslön, men får däremot inte sjukpenning eftersom det inte är ett arbete utan ett uppdrag. Man ska vara tillgänglig dygnet runt, veckans alla dagar och man är ofta på resande fot. Man är en viktig del av Sveriges administration och ska självklart har Sveriges som bas för sitt uppdrag. Jag ser det som omöjligt att kan sköta sitt upppdrag från USA. Se bara på våra Eu-parlamentariker, de BOR i Bryssel för att göra bästa möjliga arbete. De flesta iaf…

Jag har inte, men det har väl ingen, alla turer kring Bodströms förfarande när det gäller tjänsledighet/föräldraledighet. Men jag ser det som ganska självklart att man inte bara kan utebli/skolka och sen tro att man ska få ledigt utan att bli ifrågasatt. Inte ens i riksdagen… särskilt inte i riksdagen! Han skulle som alla andra ha planerat i god tid och varit rak nog att tacka nej till en valbar plats på listan så att folk vetat hur och vem som tar uppdraget på allvar. Då kunde någon annan fått chansen. Så länge Bodström uteblir står riksdagsstolen tom, avsäger han sej sin plats så kan någon annan få chansen. Alliansen tjänar alltså på att han skiter i sitt uppdrag medan de rödgröna borde avkräva honom ett svar.

Jag tycker att Bodström är respektlös! Här har han lurat folk att rösta på honom och uppenbarligen har en massa människor också gjort det. Då måste man ta sitt ansvar och antingen avsäga sej platsen eller komma hem. Men familjen går först, så jag tycker nog att han ska stanna kvar i USA med dem. Vad han är gör, så måste han välja och han måste göra det snabbt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *