Nu vet jag mer…

Nu vet jag mer…

Jag var alltså på ögonkliniken Proforma i fredags och blev lovad att ögonläkaren skulle ringa mej… men jag fick ju inte veta när… Med stor förvåning svarade jag i telefonen idag när han ringde. Snacka om snabba puckar! Han svarade tålmodigt på mina tusen frågor, berättade mer och förklarade. Till slut enades vi om att jag skulle komma dit igen, för att träffa honom och för att utreda mej lite till innan jag tar beslut. Så på fredag ska jag tillbaka och detta besök kostar inte ett öre! Snacka om service  🙂

Det han sa var att han nu ska se efter om jag visar tecken på gråstarr, isf är operation oavsett metod lönlös. Då måste jag fixa gråstarren först. Medelåldern för gråstarrsoperationer är 78 år i Sverige, men eftersom min pappa redan gjort den vid 67 års ålder så kan det vara så att vi är tidiga i vår familj. Detta beror tydligen på att man vistats mycket i sol och slarvat med solglasögon… kanske vi har gjort det… lite då… ganska mycket…

Jag ska också få prova glasögon som ger mej en känsla av hur jag kommer att se om jag väljer en ögonlaser istället för ett linsbyte. Man kommer nämligen att fixa ögonen ”snett”. Höger öga kommer att korrigeras till perfekt syn när det gäller närsyntheten, medan vänster öga kommer att ha kvar ca -0,75 – 1,0 i närsynthet för att på så sätt korrigera ”översyntheten” man får med åren. På så sätt ska jag kunna se näst intill perfekt på långt håll, men med tiden behöva läsglasögon. Såna man köper på bensinmacken. Det låter lockande ju mer jag tänker på det faktiskt.

Han berättade också att laseroperationer utförs måndagar och tisdagar, så jag behöver varken ta ledigt eller sätta Martin i skiten. Jag kan fixa det på en måndag och sen jobba som vanligt på tisdageftermiddag igen. Hur bra som helst! I nödfall kunde han tom tänka sej att ta in mej en fredag, så kunde jag få hela helgen att läka och ta det lugnt.

Jag måste säga att jag är mer än nöjd över bemötandet hittills. Visst, det är en privat klinik som vill ha mina pengar. Men jag har från första stund känt mej omhändertagen på bästa sätt av proffsiga människor. De kunde sagt ja, tack och amen till operationen som jag ville ha som kostade 34 000, men det gjorde de inte. Istället rekommenderar de en billigare variant, 22 900 kr, i tron att den kommer att göra mej mer nöjd med resultatet. Det tycker iaf jag är schysst!

Så nu är det alltså fredag som gäller. Så får vi se vad vi kommer fram till då. Spännande värre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *