Ny planering på g :-)

Ny planering på g :-)

Nu har dammet lagt sej från den senaste renoveringen som var den värsta hittills. Vi höll på med trappen i 2,5 år och det är väldigt skönt att den är färdig. Men nu börjar det rycka lite i renoveringstarmen igen…

Vi har en hel del grejer som måste fixas av ett eller annat skäl. Så i kristihimmelhelgen gör vi ett nytt ryck, men det är inte så stort. Då ska vi byta altantaket som bröts sönder av snön förra vintern. Vi orkade inte fixa det förra sommaren, men nu ska det göras! Så vi har bokat Junior och mutat honom med en slant. Han är den som är lättast och smidigast av oss, så han får ligga på taket och skruva  🙂

Sen ska vi leta tapeter till Seniors rum. När Junior är borta i sommar får Senior flytta in i Juniors rum så vi kan snygga till hans. Vi bytte fönster där för 5-6 år sedan och har inte ens fixat tapeterna som är trasiga runt fönstren. Men nu ska det bli fint! Tror vi tar en ljusgrå tapet där. När han flyttar hemifrån om kanske 2-3 år ska vi ha det som kontor och då vill jag ha en ganska neutral tapet.

OCH… jag har ett nytt projekt… jag ska måla över tapeten i vardagsrummet! Vi har beställt nya fönster dit, som kommer att bytas under juni. När man ändå har plockat bort lister och fönsterfoder tänkte jag måla i en ljust beige nyans. Vi vill möblera om där, men det är så fula fläckar efter bla soffan att vi inte kan flytta vissa möbler. Alltså måste man tapetsera eller måla om för att det ska bli fint. Tar man en vägg i taget blir jobbet inte så arbetsamt.

Särskilt dyrt blir det inte heller. Seniors rum är litet, så det behövs bara 2-3 rullar. Jag har sett en tapet på Bauhaus som är fin och inte kostar särskilt mycket. En stor burk målarfärg kostar inte heller många kronor. Det är fönstren som kostar, men det blir samtidigt en energibesparing. Fönstrena är original sedan huset byggdes 1965, tvåglas och dragigt, så det är dax.

Detta är alltså sommarens projekt. Tur vi är lediga mycket och har hjälp av killarna. Det är viktigt att ha ett hem att trivas i och det har tagit mej nästan 18 år att komma dit. Men nu känns det verkligen bra!
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.