Om jag hade fått guida Obama en dag i Stockholm

Om jag hade fått guida Obama en dag i Stockholm

Just idag är jag tacksam för att jag inte jobbar inne i stan  🙂

Istället kan jag sitta här i nattlinne, jobba vid datorn och ta en promenad med hunden när jag känner för det. Man kan väl säga att Obama ställer till det lite idag för ungefär hela Stockholm… men vad gör väl det en enda dag? Hoppas bara att solen tittar fram och visar Presidenten vår vackra huvudstad från sin allra bästa sida. För Stockholm är ju så otroligt vackert! En av världens finaste huvudstäder tycker jag och då har jag besökt ganska många…

Hade jag guidat Amerikas President och fått visa honom precis vad jag vill, så hade jag nog börjat med en liten rundtur i de norra förorterna på vägen från Arlanda. Kanske en tur i svampskogarna i Upplands Väsby? Tänk att få plocka svamp med en president! Det tror jag att han hade tyckt var både kul och avkopplande.

Sen är det klart att han måste få se Sveriges Riksdag och ta en rundtur i de vackra lokalerna. Fast Statshuset är nästan finare, så ett besök där hade nog också fått klämmas in. Utsikten från tornet är helt fantastiskt, gör ett besök där om ni inte redan gjort det! På Statshuset skulle man samtidigt kunnat äta dagens lunch, kanske ett smakprov på Nobelmenyn?

Hågelby

Efter lunch hade ett besök på Drottningholm varit obligatoriskt och därifrån kan man faktiskt ta båten till Botkyrka. Kommunens fina grönområden, kossorna som betar och miljonprojekten skulle ge honom en bra kontrast över Sveriges mångfald. Jag tror att Obama skulle gilla att komma ut i förorten och besöka ”vanliga” människor. Få lite verklighet lixom. Middagen skulle vi äta på Hågelby ackompanjerade av något lokalt band. Det finns många att välja på här!

Man hinner inte särskilt mycket på en dag om man ska fatta vad man gör. Men det är klart att man skulle vilja visa honom någon av alla Stockholms fina teatrar, något museum, Gamla stan, Djurgården, delar av Söder och en massa annat. I Botkyrka finns mängder med fornminnen som också skulle vara roliga att visa upp, men då finns förstås hela Birka att se…

Att vara turist i sin egen stad är himla kul men händer inte särskilt ofta. Då är det bra att få besök från andra länder, så att man måste fundera lite på allt som man faktiskt har runt sej och som är värt ett besök. Hela Stockholm har massor att erbjuda och särskilt vårt lilla Botkyrka. Jag tror att Obama skulle gilla Sverige om han fick uppleva landet på riktigt. Nu får han ju bara en slags kuliss som inte är särskilt svensk. Det är mycket han missar och det är synd, men det är väl så det är att vara president? Allt är tillrättalagt och inte det minsta på ”riktigt”.

Vad skulle du visa upp i din stad om du fick chansen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *