Ont i plånboken…

Ont i plånboken…

Vi har länge funderat på ett nytt objektiv till vår systemkamera, eftersom det gamla är sönder. Så i lördags var vi på Fotomässan och kollade runt. Först var vi till en expert för att se om objektivet gick att laga, men det skulle inte vara värt jobbet och kostnaden.

Nu hade vi två alternitv; köpa ett nytt objektiv eller en helt ny kamera. Systemkameran vi har nu är min pärla, en Canon 350D som tar jättefina bilder, men den är tung och därför har jag bara med den när Martin kan bära. Jag får ont i ryggen bara av en liten handväska och kan helt enkelt inte bära runt på en tung kamera en längre tid. Men jag tycker om min kamera och använder den när jag kan. Man kanske skulle välja en liten kamera istället, med wifi och en massa annat fiffigt…? Kostnaden skulle i stort sett vara densamma, men en liten kamera som är stor som en mobil skulle jag faktiskt kunna bära runt och ha med mej överallt. Så vad skulle vi välja???

Det är ändå en kostnad på runt 5000 kr att ta hänsyn till och för mej är det en herrans massa pengar. Särskilt för något som egentligen är en lyxsak. Fast… den skulle ju vara för att få bra bilder till magasinet och bloggen. Så den skulle i slutändan dra in pengar, då texter är lättare att sälja om man har bra bilder till. Så det var ju inte bara en lyxgrej, utan även ett arbetsredskap. Till slut sa jag att Martin fick bestämma, jag tänker helt enkelt för mycket med plånboken.

Han hade tänkt att köpa nytt objektiv till mej i kombinerad julklapp-födelsedagspresent. Nu tog han beslutet att jag istället skulle få en helt ny kamera. Så det blev en liten Sony RX 100 M3, med wifi och en massa andra grejer som jag nu ska lära mej. Jag är ingen tekniknörd och gillar egentligen inte nya saker som jag måste lära mej, men till viss del funkar den som min gamla Canon så det ska nog bli bra till slut. Just nu fattar jag nästan ingenting.

Men jösses vilka bra bilder den tar!!! Jag har testat att ta lite produktbilder av saker som vi just nu testar och ska skriva om. Man kan gå nästan hur nära som helst, ljuset spelar ingen roll och det är superenkelt att föra över bilderna till telefonen och använda dem till tex instagram. Å den väger ingenting! Jag kan absolut ha med både den och mobilen i varsin byxficka utan problem. Så himla bra! Den kommer absolut att användas massor med början i helgen.

På lördag åker jag till Finland för att tillbringa hela söndagen på Lakritsfestivalen i Helsingfors. Då ska kameran få visa vad den går för. Det kommer bli massor med bilder från båten och festivalen. Följ med på Instagram så får ni se  🙂

Lite ont i plånboken har jag fortfarande, men försöker se det som en investering. Dessutom är det ju faktiskt min julklapp! Så medan alla andra öppnar sina julklappar får jag fota dem istället för att öppna egna. Jag har ju redan min julklapp i handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *