På måndagar äter jag vad jag vill!

På måndagar äter jag vad jag vill!

Måndagar är min vägdag och den dag i veckan då jag struntar i det mesta och äter precis vad jag vill! Oftast blir det inget särskilt alls, men ibland är jag sugen på något särskilt. Som idag. Jag har varit sugen på taco ett tag och ikväll ska vi äta det utan att fundera en enda gång på vikt och PP. Taco är ju egentligen bra mat för någon som vill gå ner i vikt, om man inte äter för mycket…

Precis som med allt annat när det gäller viktnedgång så är det fortfarande energi in – energi ut som gäller oavsett vad man äter. Problemet med taco är att det är så attans gott! Vi äter med quornfärs eller kycklingfärs och grönsaker, det är ju helt ok så långt. Men sen är tortillas inte superbra om man några stycken, och så ska det gärna vara guacamole till – ganska mycket… å till slut sitter man där proppmätt och nöjd. Ända tills man börjar fundera på vågen…  Därför äter vi skräpmat som vi längtat efter på måndagar. Då är det låååångt till nästa vägning och man hinner i bästa fall motionera bort tacoorgien.

Idag är det alltså måndag och vägningsdag. Nu är min viktnedgång mer normal för att vara jag. 2 hekto minus blev det. Lite för många andra, men helt ok för mej. Alla minus är bra minus, förutom när de är på pengakontot! Jag ligger på mina 60 och vet att det kommer gå trögt neråt nu när hösten, kylan och värken är här. Promenaden idag funkade inte alls, hela kroppen gjorde ont. Det vara bara att vända hemåt och inse att det blir en stund på löpbandet istället.

Till lunch testade jag nyheter från Hälsans Kök. Grillade Filéer som var jättegoda! Jag gillar Hälsans Kök mer och mer. Perfekt att ha i frysen och ta till som snabblunch! En paket med fyra filéer kostar runt 35 kr och en är 3 PP. Jag plockade ur en ur frysen, stekte på medan jag förberedde en wrap med sallad, tomat, lök och lite riven ost. Snabbt och jättegott!!! Dessutom vegetariskt, som vi äter mer och mer av här hemma.

Mitt mål per vecka just nu är just 2 hekto, mer kan jag inte begära av min stackars kropp i nuläget. Det innebär att de där 58 kilona är långt borta. Men det gör inget – det är till sommaren det gäller. Den dagen jag står brud igen, då ska jag trivas med mej själv! Jag har ingen aning om vad handtagen på ryggen väger, men det är de som ska väck. Med bra mat och några timmar på Curves så ska det nog bli en snygg rygg. Det finns ingen nödplan, så det är bäst att denna håller  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *