Rätt obehagligt!

Rätt obehagligt!

När vi är ute med husbilen har vi alltid husvakt hemma, men huset har såklart även larm och övervakningskameror. Dessutom har vi väldigt uppmärksamma grannar som alltid har koll. Vi är sällan oroliga faktiskt, men ibland händer det konstiga saker som får pulsen att öka lite.

I onsdags satt vi och pratade med några bekanta som kom förbi ställplatsen där vi stått senaste dagarna. Så börjar Martins telefon plinga. Vi har övervakningskameror som larmar när någon går in genom vår grind och så var det nu. Oftast är det ju vår husvakt eller mina föräldrar, men den här gången var det något annat. Rättare sagt: någon annan.

16.51 ser vi hur en mörkklädd man (jag har blurrat hans ansikte) med munskydd går in på vår tomt och vidare in på baksidan. Där stod han en lång stund och bara tittade, sen gick han runt lite och försvann. Vi kunde inte se om han var kvar på tomten eller ej, kameran snappade iaf inte upp att någon gick ut igen.

Vi satte igång en liten cirkus bland våra grannar. Vi visste ju inte om han trängts sej genom häcken mellan oss och våra grannar. Han kanske gick runt och kollade in flera hus? Vår närmaste granne gick iaf och stängde vår grind igen, som stod öppen. En annan granne kollade in vår baksida så ingen gömde sej där och tittade över våra fönster och lås lite extra, om någon försökt ta sej in. Men ingen var kvar och inga brytmärken syntes. En tredje flyttade på några lösa saker som låg på vår tomt, för säkerhets skull.

17.41 griper polisen en man. Vi ser bilder på instagram och ser att det är mannen som varit inne hos oss. Han har tydligen rånat en 85-årig kvinna som bor i vår närhet. Om han gjorde det före eller efter besöket hos oss vet vi inte. Han har antingen rekat eller gömt sej hos oss. Polisen tappade spåret en stund, så även helikopter var med vid söket och till slut var det sökhundar som hittade honom. Gripandet gjordes bara några hundra meter från vårt hus.

Vi funderade lite. Skulle polisen behöva våra filmer kanske? Jag frågade en bekant som är polis och han sa att vi definitivt skulle kontakta polisen. Så vi gick in på polisen.se för att anmälda ärendet, men det gick inte att skicka filmer i det formatet som vi har. Så vi skickade bara en skärmdump och våra kontaktuppgifter.

Det tog inte lång tid förrän polisen hör av sej. Vi berättade vår del i det hela och sa att det var ok för dem att höra av sej igen om det behövs. Igår blev det nya samtal, så det har blivit en jäkla cirkus av allt. Som gammal nämndeman vet jag ju hur viktig bevisningen är för åklagaren, kan vi hjälpa till så gör vi såklart det.

Det är ändå skönt att veta att mannen som var inne på vår tomt, inte är på fri fot längre och att vårt skyddsnät av familj och grannar finns där. Alla ställer upp. Det ligger ju iofs i grannarnas intresse att ha koll på varandra för att själva vara trygga. Vi har en särskild facbook-grupp bara för vårt område och en messenger-grupp med bara vår gata. Alla var på tårna direkt! Man vet ju aldrig vid skarpt läge lixom. Nu vet vi!

Så vi får väl se vad detta slutar med. Skulle ändå vara intressant att veta vad han gjorde på vår tomt. Om det var för att reka eller gömma sej. Vi kanske får veta det en dag. Rätt obehagligt var det ändå och jag är ganska glad att jag inte var hemma – för då hade förmodligen altandörren stått på vid gavel… Vad hade hänt då?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ggg

6 svar på ”Rätt obehagligt!

  1. Ja helt klart är det otrevligt. Tur ni hade larm med kamera. Så sant att det ligger i deras intresse också om skumma typer smyger runt.

  2. Fy vad hemskt att någon annan går på sin egna egendom/trädgård. Ni vet ju inte vad som skulle vänta er när ni kom hem sen. För jag antar ni inte såg hela tiden när han gick hos er. Å sen läsa vad denna man hade gjort hos en annan person.
    Var verkligen tur att polisen gick fast mannen!
    Det är bra att ni har den tanken att hjälpa polisen med så mycket bevisning som möjligt som ni kan. Så han blir ordentligt dömd.

    Det är bra att ni har bra kontakt med era grannar så ni alla har det skydds nätet.

    Ta hand om dig och va rädd om dig! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *