Regndroppsmassage – va´ e´ de´ ???

Regndroppsmassage – va´ e´ de´ ???

Min kompis Gunilla är Yogainstruktör och sedan en tid tillbaka ger hon även regndroppsmassage. Hon har erbjudit mej att komma till studion för behandling flera gånger men det har inte blivit av, så nu tröttnade hon och tog med massagebänken hem till mej istället och tryckte ner på mej på den i mitt vardagsrum. Jag hade ingen aning om vad jag gav mej in på, men la mej lydigt ner.

Gunilla förklarade för mej att regndroppsmassagen är en mjuk och välgörande massage som mjukar upp både sinne och kropp. Massagen
består av en slags massage på ryggen och lätta tryck (Vita Flex-teknik) under fötterna. Det är som fjäderlätta strykningar på ryggen som följer ett visst mönster och trycken under fötterna ger stimulans av ryggradspunkterna. Samtidigt andas man in oljorna som man masseras med och dessa sägs rensa kroppen, stärka immunförsvaret, nervsystemet,
ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer och
minskar stress. Som
avslutning läggs en varm handduk på ryggen för att öka effekten av
oljorna. 

Metoden innebär alltså stimulering av zoner, nervbanor och
reflexpunkter. De elektriska impulser som skapas mellan fingertopparna
och reflexpunkterna frigör helande energi och denna laddning följer
nervbanorna till det område som är blockerat av gifter, syrebrist eller
skadad vävnad.
Vita Flex löser spänningar, blockeringar och de obalanser vi har i våra kroppar och sinnen och ger en snabb läkning. 

Jag älskar att få massage oavsett vilken det är. Det är dessutom höjden av lyx att få den hemma i sitt vardagsrum! Så jag bara låg där, kände de fjäderlätta strykningarna på ryggen och trycken under fötterna och njöt! Det var jätteskönt! Lite mysko är det kanske att var tredje minut typ andas in djupt tre gånger av de olika oljor som används just precis vid den strykningen. Men de gör säkert under med min kropp! Det var skönt och oljorna doftade gott!

Efteråt var jag avslappnad men förvånansvärt pigg! Man brukar ju bli lite mosig när man fått massage, här var det faktiskt tvärtom. Så istället för att krypa i min onepiece och lägga mej bekvämt i soffan blev det en rask promenad med hunden och sen jobbade jag effektivt en bra stund framför datorn. Den direkt effekten var alltså energi och det är ju inte så dumt!
Gunilla kommer gärna hem till er också eller till er arbetsplats, enda kravet är att ni bra i Stockholm med omnejd, men det går såklart att besöka henne i yogastudion också. Det här är ju en härlig grej på en möhippa eller tjejträff. Att lyxa med skön massage som gör en piggare är ju hur bra som helst! Jag blev klart överraskad och gör gärna om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *