Riktigt dåligt!

Riktigt dåligt!

Jag gillar tv-reklam. Man hinner så mycket då  🙂

Egentligen tittar jag inte på reklamen, antingen passar jag på att lägga i tvätten, städa, gå på toa elelr fixa något under de minuterna som reklamen varar eller också spelar vi in programmet och spolar förbi reklamen. Men på dagarna när jag sitter och jobbar har jag ofta tv´n på i bakgrunden och de senaste dagarna har jag reagerat mer och mer över några specifika reklaminslag.

Särskilt reklamen från mat.se. Den har egentligen inte retat mej, utan mer gjort mej illa till mods och det har den gjort förut också. Den har liksom bara varit så himla dum och korkad. Men nu när den tom var hotfull så var jag bara tvungen att kolla om fler hade reagerat och det hade de…

Jag prata om en reklam där en ung tjej levererar en matkasse och passeras av en äldre man. Han ifrågasätter hemleveransen av matkassen och hon svarar vänligt. Då hotar mannen med att ge henne en ”snyting”. Även föregående filmer från samma företag har haft samma tema, äldre män som sagt eller gjort elaka saker eller uppträtt hotfullt. Jag fattar inte grejen.

Vad vill man säga med sina filmer? Att äldre män är griniga? Att unga tjejer ska behöva stå ut med vad som helst på jobbet? Att det här är den syn mat.se har på män? Jag vet inte. Men jag skulle gärna vilja veta hur man tänkt när man skrivit manus till filmerna. Och jag är glad att ingen av mina vänner som vanligtvis syns i olika reklamsammanhang har varit med här.

Jag blir inte ett dugg sugen på att anlita mat.se och deras tjänster. Blir någon det? Hade jag varit kund där så hade jag blivit ganska förbannad faktiskt. Blir ni lockade av att köpa något av den här reklamen? Jag är väldigt nyfiken på att veta vad ni har att säga om detta ”ilands-problem” och om ni retar er på någon annan reklam som går just nu?

Berätta!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *