Ryktet går…

Ryktet går…

Vi människor tycker inte om förändring, så är det. Så när det ryktas om att Viktväktarna uppdaterar sitt program blir vi medlemmar oroliga och rykten börjar snurra runt. Men är det så farligt, egentligen?

Viktväktarna har funnits i Sverige sedan 1972 och firar alltså 50 år i år. Allt startade 1963 av en hemmafru i USA och finns nu i mängder med länder. Ni kan läsa om VV´s historia och de olika kostprogrammen HÄR. Jag blev medlem i augusti 2000, började jobba där strax efter och har hängt med sedan dess – men slutade jobba där 2014.

VV är ingen diet eller quick fix, utan ett sätt att leva. Det är inga konstigheter, snarare sunt förnuft som bygger på det där vi lärde oss i småskolan som kostcirkel och tallriksmodell.

Ungefär var 18:e månad uppdaterar man kostprogrammet, som bygger på senaste forskningen för att viktnedgången ska bli så hälsosam som möjligt. Ibland gör man om programmet helt, detta gjordes för ganska precis ett år sedan. Nu går rykten om en ny uppdatering och folk går lite ”bananaz” direkt. Vi människor tycker som sagt inte om förändring, vi vill ha det som vi alltid har haft det. En förändring ruskar om och är obekväm. Men ibland är den nödvändig.

Uppdateringar och nyheter har alltid kommit först i USA, men innan dess har de testats på mängder med försökspersoner. Sverige brukar komma några veckor eller månader efter och även här har både anställda, coacher och utvalda medlemmar fått testa allt först. Jag har varit med i såna testpaneler några gånger, men inte den här gången. Man får såklart inte säga ett knyst om detta under tiden. Som coach får man inte heller säga något om förändringarna innan de ska lanseras, för att alla medlemmar ska få samma information samtidigt. Så att inte fel information sprids.

Nu går ryktena och information sprids. Någon har läst något, eller hört något och skriver på sociala medier. Med resultatet att folk får panik. Viktväktarna ser ut ungefär på samma sätt i hela världen, men det finns några små skillnader ibland. Vilka de är kan jag inte svara på, inte heller vilka de kommer att vara. USA har uppdaterat sitt kostprogram och släppt nyheterna till sina medlemmar i fredags. Det lilla jag hört tycker jag låter jättebra! Mindre justeringar som ska göra viktnedgången både lättare, effektivare och hälsosammare.

Jag vill poängtera att VV inte ändrar i kostprogrammet för att jäklas med oss, utan för att förbättra för oss. Vi vill väl alla ha en sund och hälsosam viktnedgång? Så jag sitter lugnt i båten och inväntar det som komma skall. Ingen idé att hetsa upp sej eller fundera i onödan. Vi får veta allt vi behöver när det är dax och då kommer även VV-coacher att svara på alla våra frågor. Jag vet att alla VV´s kostprogram genom tiderna har fungerat, jag har varit igenom ett gäng, och litar på att det ska göra så även i framtiden.

Så min uppmaning till er idag är: ta´t lugnt! Tids nog får vi veta vad som händer. Visst är det lite jobbigt med förändring, men vi har ju lyckats anpassa oss till alla andra ändringar – så det ska nog gå bra den här gången. Och nästa… och nästa…

Vill ni veta mer om min egen viktresa, mina tips och råd så hittar ni dem HÄR.

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *