Så var tydligen julafton…

Så var tydligen julafton…

Igår jobbade vi sista passet innan jul. Nu har vi hela 19 dagars ledighet! Det känns nästan lite overkligt…

Medan vi jobbade skulle killarna vara hos sin pappa på uppesittarkväll, men det blev inställt. Så iställe för att slå in de sista julklapparna och fixa det sista inför dagen, fick vi snabbt ändra planerna och hitta på nåt mysigt till kvällen. Så det fick bli en snabbtur till ICA strax innan 22 och sen sattes skinkan in sent om sider. Vid 23 åt vi första skinkmackan för året. Jag tror att killarna blev relativ nöjda med kvällen även om de var väldigt besvikna över att de inte blev som de hade väntat sej.

Nu är det iaf julafton och killarna äter som vanligt frukost med sin farmor och farfar. Här hemma ska vi avsluta veckans och årets jobb och förbereda lite inför uppstarten nästa år. Vi ska göra klart alla klassrapporter och skicka dem, fixa de sista insättningarna och åka ner till centrum och banka det, skriva och skicka veckans medlemsbrev, slå in de sista julklapparna och börja packa lite. Killarna brukar komma hem vid 11.30, då äter vi grötlunch och vid 14.30 åker vi till mormor.

Ikväll äter vi julmat tillsammans med mina föräldrar, Martins föräldrar, min farmor som är 90 år, en av mina kusiner och hennes sambo. En liten nätt skara, där samvaron är viktigare än paketen. Det är förmodligen sista julen med min farmor, hon är inte alls pigg nu. Så vi får försöka ta vara på tiden så gott vi bara kan. Jag har svårt att släppa tanken på min väninnan som ska fira sin första jul utan sin äldste son… Juniors kompis som ska fira julen utan sin pappa och min ingifta morbror som efter 60 år tillsammans ska fira julen utan sin fru (min moster). Det blir en jobbig jul för dem alla och mina varmaste tankar går till dem och alla andra som förlorat någon när och kär.

Jag önskar er alla en riktigt fin julafton. Ta vara på varandra och få folk att förstå att de är värdefulla. Det är den finaste gåva man kan ge någon och den är alldeles gratis. God Jul!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *