Sahlin – det bästa som hänt Alliansen!

Sahlin – det bästa som hänt Alliansen!

Sahlin avgår! Hon har försökt hålla sej kvar länge, men till slut gick det inte längre. Klokt av henne att meddela sin avgång, även om det låter som om medlemmarna tvingat henne (mer eller mindre). Vem vill leda en grupp människor när man inte har deras förtroende? Jag ville det inte och avgick som ordförande i februari. Minsta bristande förtroende, så lämnar jag över till någon annan. Varför skulle jag sitta där och bara få skit, när man gör sitt allra bästa? Tyvärr verkar det som att Sahlin kämpat sej fast med näbbar och klor och då blir det lite sorgligt alltsammans. Det verkar lixom som om hon inte har något annat än sin titel och vägrar att ge upp den.

Tyvärr är det väl lite så inom Socialdemokratin, att man blir uppfostrad av rörelsen in i makten och sen vet och kan man inte så mycket annat än politik. Vad gör man då när allt tar slut? Klart man blir vilsen och inte vet vad man ska göra eller ta vägen. Det borde vara ett krav att ALLA som har en riksdagsplats ska ha ett arbetsliv bakom sej, inte bara jobbat fackligt eller inom en politisk organisation. Ingen av mina bekanta som sitter i riksdagen för andra partier har fostrats inom partiet, de har alla haft ”riktiga” arbeten tidigare. De flesta inom skolan eller vården. Dessutom borde man bara få sitta max tre mandatperioder efter varandra för att sedan ha ett avbrott och gå ut i arbetslivet igen. Först då har man den verklighetsförankring som behövs för att göra ett bra jobb som riksdagspolitiker!

Jag önskar verkligen Mona Sahlin lycka till! Passa på att göra något som inte alls har med politik att göra, ta vara på livet, familjen och vännerna. Politik är arbetsamt och otacksamt, men oftast jäkligt roligt. Men när det inte är roligt längre, måste man göra något helt annat ett tag. Bli nyfiken på livet igen!

Vi andra ser med spänning fram emot att få veta vem som tar över… Wallström är i mina ögon den ende som kan rädda Socialdemokraterna. Men det kanske finns någon därute som vi inte vet om än… Min kusin kanske; Kommunalrådet i Kalmar…? Tänk att vi som har samma morfar kunde hamna så långt ifrån varandra politiskt 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *