Ser grannarna flytta

Ser grannarna flytta

Det flyttas inte särskilt ofta i området där vi bor, de flesta har bott här väldigt länge. Men förra året flyttade en av grannarna som bott länge i området och förra veckan flyttade en till. Jag tittar på och förundras…

Den första familjen körde säkert 40 vändor med en sån där vanlig hyrbil. Jag har ju ”dödsstädat” i flera år och tittade fascinerat på när bil efter bil lastades och kördes iväg. Så mycket grej vill jag inte ha den dagen jag själv flyttar. Den som flyttade in hade dock inte alls lika mycket grejer.

Grannen som flyttade förra veckan märkte vi knappt av, trots att det var huset brevid vårt. Å de som flyttade in kom med ett eller två lass, sen var det tydligen klart. Lite mer hanterbara volymer lixom.

Som sagt: jag har dödstädat i säkert fem år. Jag har bott i mitt hus sedan 1992, Martin flyttade in 2008 – det har funnits en jäkla massa grejer. Den första röjningen syntes inte ens… inte den andra heller… de där 40 flyttlassen är fullkomligt förståeliga. Men nu märks faktiskt skillnaden!

Corona har gett mej mer tid så nu städar jag igen. Tanken är att ta ett rum varannan dag ungefär. Inte bara städa, utan röja! Ta bort allt onödigt och torka varenda millimeter, typ. Sovrummet och lilla toan är färdiga, det känns väldigt konstigt att inte ha några grejer på golvet i sovrummet. Där har alltså varit några smågrejer av olika slag, nu är de borta! På lilla toaletten gick jag igenom badrumsskåpen och rensade ut mängder med smink och småkrafs. Så skönt! De typ 500 nagellacken är dock kvar 🙂

Det finns alltså fortfarande saker kvar trots att jag röjt förr, flera gånger… men nu märks skillnaden. Det går mycket snabbare att städa och jag har en bättre översikt över det som faktiskt finns. Nästa rum som står på tur är mitt träningsrum, där finns en massa saker som inte har ett dugg med träning att göra.

Men mitt stora projekt måste jag suga lite på och repa lite mod. Mina kläder. Jag har förstås även rensat bland dem flera gånger, typ ett par gånger om året. Men nu ska det bli rejält. Utan tanke på vad plaggen har kostat, om det skulle kunna tänkas passa någon dag eller vid speciellt tillfälle osv. Jag ska röja bland nästan nya kläder, galaklänningar, träningskläder mm. Inte för att de inte passar, utan för att jag har för mycket som används för lite. Man behöver nog inte 10 glittriga fodral, så många galor går inte ens jag på… dessutom kan man faktiskt hyra!

Men jag är inte där än mentalt. Jag röjer resten av hemmet så länge, rum för rum, så tar jag kläderna när tiden är mogen. Det positiva med Corona är nog att Sverige har aldrig haft så många välstädade hem. Jag har hört att många gör som jag. Loppisarna kommer att ha mycket roligt på sina bord, när de väl kommer igång. Å den dag vi flyttar då ska det vara med max en sån där hyrbil. Tanken är ju att vi ska få plats i en husbil… Så det så!

Röjer du också?

2 svar på ”Ser grannarna flytta

  1. Jag vår städar på landet. Men det blir många pauser på altanen, i skogen och att bara vara, då även huvudet behöver ”vårstädas” 😉.

    Ha det bra och var rädd pm dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *