Ska det aldrig ta slut???

Ska det aldrig ta slut???

Då var det dax igen. Hur mycket otur kan man igentligen ha?

Jag åkte till jobbet idag och såg för en gångs skull fram emot att jobba en torsdag i Södertälje. Allt var frid och fröjd, mycket folk men inga nya. Det innebär att jag kommer ifrån en halvtimme tidigare och får en längre lunch. Himla bra eftersom jag skulle ta mej till Huddinge och där ha en lunchdate med Martin.

Allt stämde och jag var klar i god tid. Packar ihop mej och ska lägga in allt i bilen. När jag öppnar bakluckan exploderar fönstret på förarsidan! Jag tar ett steg tillbaka och se att hela dörren är intryckt och nu är alltså hela rutan krossad. Står där och bara tittar. Min bil har blivit påkörd. Funderar lite och ringer till slut min pappa, så klart! Medan jag pratar med honom går en kille förbi och pekar på vindrutetorkarna, där ligger en liten post-it-lapp. Där står ” Tyvärr!!! Denna skada är orsakad av XXX telnr: XXX”. Ingen ursäkt, bara tyvärr…

Både jag och pappa inser att jag inte kan köra en bil på motorvägen utan sidoruta. Han får helt enkelt komma och hämta mej. Medan han kör ringer jag till Polisen och försäkringsbolaget. Polisen säger att jag iofs kan köra med trasig ruta, det är lagligt men inte särskilt skönt. Försäkringsbolaget säger till mej att stanna på platsen och vänta på bärgare. Där står jag. Jag som hade all tid i världen och en jättebra dag… Varför kan det aldrig få vara så???

Efter en halvtimme kommer min pappa. Vi lastar ur bilen, tar ut allt av värde och väntar på bärgaren. Efter ytterligare en kvart ringer vi och efterlyser honom och efter någon kvart till kommer han till slut. Då kan vi äntligen åka iväg, 90 minuter senare än tänkt. Jag får skjuts till Huddinge där Martin sitter och väntar. Jag har allt material och alla nycklar, så han kommer inte ens in i lokalen.

Men men. Till slut är vi iaf på plats och har en bra kväll med mycket folk. Men vi skulle ju köra gräs imorrn och nu står bilen på verkstad! Vi vet inte när vi får tillbaka den och har inte hyrbil i försäkringen. Varför kan det aldrig vara enkelt? När ska turen vända för oss?

Skit!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *