Ska lära mej teckenspråk

Ska lära mej teckenspråk

Vi har en kompis vars son är helt döv. Under de senaste 3-4 åren har vi mest träffast på Öland, 2 veckor varje sommar. Numera umgås vi även på hemmaplan. Man lär sej inte mycket teckenspråk på 2 veckor…
 
Nu börjar det bli lätt frustrerande att prata genom mamman, vi vill ju kunna prata med sonen själva och kanske ta med honom på grejer utan att mamma är med.
 
Jag har länge funderat på att gå en kurs i teckenspråk, men inte riktigt haft tiden. Dessutom är det dyrt! Här i Botkyrka skulle det kostar runt 2500 kr för 10 ggr. Min plånbok håller inte för det, tyvärr. Jag hittade en kurs med ABF för bara 345 kr, men då skulle jag vara tvungen att åka till Upplands-Bro… det blir sisådär 20 mil tur och retur – går inte. Så fanns det en annan kurs inne vid Globen för 1300 kr, helt ok men då funkade inte dagen istället. Skit!
 
Så jag kollade runt på nätet och hittade en minikurs via internet som jag kan börja med och så har kompisen lovat att köra lite vid sidan om när vi ses. Alfabetet sitter redan, nu är det lixom orden kvar – basorden har vi, men jag kan inte föra en helt konversation. Det är lite tidsödande att bokstavera allt man vill ha sagt  😉
 
Detta är ett av mina större projekt i år. Tänk att sen kunna prata med honom och även andra, så himla bra! Då kan vi avlasta mamman också, det kommer hon säkert uppskatta. Kanske kan bli kontaktfamilj för ett hörselskadat barn också…? Det finns många möjligheter.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *