Skönt att ha lämnat

Skönt att ha lämnat

I Expressen kan man läsa att en Kd-Politiker sticker ut näsan och rakt ut säger att Göran Hägglund bode kliva åt sidan och lämna sin ordförandestol till någon annan. Göran Hägglund själv säger att de han talat med står på hans sida. Något en fd utfryst (iofs bara fritids-)politiker kan berätta är att väldigt många inom politik och föreningsliv gärna sticker en i ryggen. Det borde Göran Hägglund känna till… han vet allt om vad som hänt bla mej.

Varken politiken eller övriga föreningslivet är ren och ärlig. Skitsnacket är omfattande och hirarkierna starka. INGEN får vara bättre än en själv, lik kliver man gärna över så länge det gynnar ens egen position. Programserien ”Starke Man” på SVT visar faktiskt en ganska bra bild av hur en maktgalen politiker kan se ut och bete sej. Hans karaktär må vara påhittad, men hans förebild finns faktiskt…

Jag gick ur KD i februari i år, efter att ha varit med och jobbat stenhårt i 15 år. Den som orkat läsa igenom partiprogrammet förstår att det faktiskt är ett parti med väldigt många bra ideer. Tyvärr gick det inte att förändra de frågor som jag inte tyckte man behandlade på rätt sätt bla HBT-frågorna. Jag har försökt att jobba framåt trots att jag blev utfryst av den egna lokalavdelningen vid valet 2006. Men till slut orkade jag inte längre och insåg att jag nog hörde bättre hemma i ett annat parti som hade en annan syn på bla HBT.

Men det var inte pga Göran Hägglund som jag hoppade av. Göran är en ”hyvens” kille! Han är trevlig och glad för det mesta och han har humor! Mej har han alltid behandlat väl och vad jag vet och hört har ingen något ont att säga om honom. Han kanske har förändrats sedan jag träffade honom kort i somras, men jag tror inte det. Även om han gjort mysko utspel gällande partiets hjärtefrågor, så kan han inte ensam ställas till svars för partiets låga siffror.

Skulle han hoppa av så har jag ingen aning om vem som skulle vara bäst lämpad att ta över. Jag skulle själv gärna se Stefan Attefall som en av kandidaterna. Eller varför inte låta Emma Henriksson växa till sej lite… Det finns flera namn; Robert Halef, Maria Fält eller varför inte David Lega? Tänk att få den första partiordförande på hjul…

Den här gången kommer jag iaf inte att välja in en ny ordförande. Jag och barnen var på plats när Göran Hägglund valdes in, jag var en av dem som valde in honom. Festen efteråt var skoj 🙂

Men jag saknar inte alls mitt gamla parti. Det var rörigt när jag lämnade och verkar ännu rörigare nu. Jag gå mot nya uppdrag i mitt nya parti!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *