Skrev ett långt mail…

Skrev ett långt mail…

…till sonens skola. Där beskrev jag hur dåligt Senior mår just nu, hur de närmaste veckorna kommer se ut och skickade även med information om hans olika handikapp. När han började i den här skolan hade jag skrivit ett kompendium som beskrev sonen, hans bakgrund, de olika diagnoserna och hur man enklast skulle handskas med honom. Så här i efterhand kan jag konstatera att det nog inte var många som läste det… då hade de förstått och agerat annorlunda.
 
Jag är medveten om att det inte bara är min son som är annorlunda i skolan och som har sk. särskilda behov. Men hade man bara gett honom och texten en halvtimmas uppmärksamhet hade han förmodligen kunna njuta av de sista veckorna i grundskolan. Så där som en niondeklassare ska göra. Han hade inte legat deprimerad på sitt rum och varit ledsen på hela världen.
 
Igår hann vi iaf klart med stora delar av Svenskan, all Engelska och nästan all SO. Han har ett himla kul projekt i SO där han ska skriva ett testamente, men han ska inte testamentera bort tillgångar – utan tankar, egenskaper och värderingar. Hans egna ord till eftervärlden. Svårt – men spännande!
 
Idag är han hemma med mej, men imorrn ska han vara i skolan hela dagen är det tänkt. Då ska han redovisa allt han gjort, jag har bett lärarna ge honom tid till detta. Ska bli intressant att se om det blir så och hur de reagerar på mailet. Jag är i skolan och jobbar från ca 16.00… då lär jag få höra något. En och annan lärare tycker säkert att jag är ute på hal is för att jag ifrågasätter deras arbetsmetoder, men då får de väl tycka det då…
 
Gör er en bra dag allihopa – det ska vi försöka göra!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *