Slott och historia i Tunbridge Wells

Slott och historia i Tunbridge Wells

Det blev en väldigtlång dag igår. Jag vaknade 4.30 för att möta upp Helena vid Arlanda Express kl 5.45. Sen kunde äventyret börja!

Flyget var lite försenat så vi hann äta frukost på Arlanda innan flyget gick 7.35. Väl framme i London mötte vi upp Vibeke från Norge (men bor i Malaga) och efter en kort tågresa även Karen från Danmark. I samlad trop tog vi oss sedan till dagens slutmål som var Tunbridge Wells i Kent (fast lite ligger även i Sussex).

Dagens första mål var slottet Penshurst Place som var hem åt Henry VIII. Vi blev välkomnade av Brit som var norska med bott här hela sitt vuxna liv. Vi fick alltså hela slottet historia på norska! Brit kunde verkligen allt!

Slottet har en lång historia, nästa 700 år, men de nyare delarna byggdes på 1300-talet. Det fick även helrenoveras efter andra världskriget då det blev ganska förstört under kriget. Idag var det ganska grått och kyligt, men en solig dag är det nog väldigt fint här. Det finns en park som ska vara översållad av tulpaner och rosor under våren och sommaren. Efter rundturen fick vi varm choklad i slottscafeet.

Sen tog vi oss in till Tunbridge Wells igen för lunch och när vi ätit klart kom två damer som skulle ta oss på en promenad och berätta om staden och dess historia. Tyvärr var det så kallt att promenaden fick kortas ner för att vi inte skulle frysa ihjäl. Efter en lång dag fick vi äntligen komma in i värmen på hotellet och värma upp oss och vila lite. Jag gick med huvudvärk hela dagen som inte släppte hur jag än gjorde. Inte ens Vibekes Malaga-mirakel-piller hjälpte.

Innan jag gick för att vila utforskade jag The Spa Hotel som vi skulle bo på. Jag kollade in restaurangerna, festsalen, Spaet och lite annat. Hotellet är ganska traditionellt engelskt med branta trappor och ljuskronor, smakfullt inrett och väldigt mysigt. När man fryser som vi gjorde fanns dock bara en prioritering, varma rum! Och det var det! Jag somnade nöjd och vaknade varm efter någon halvtimmes tupplur.

Vid 19 var det dax för middag, den skulle ätas på Mount Edgcumbe Restaurant som även är ett litet hotell med sex rum. Vi åt gott och fick sedan en kort rundvisning av huset. Så mysigt! Å god mat! Vi var mer än nöjda när vi kom tillbaka till vårt hotell. Det var sååå skönt att krypa ner i sängen efter en lång dag och idag är huvudvärken borta och jag är faktiskt riktigt pigg!

Idag väntar bla en tur i den gamla stade Rye och besök på vingården Chapel Down. Men först: hotellfrukost!

3 svar på ”Slott och historia i Tunbridge Wells

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *