Slottet brinner – berättelsen om kungen ;-)

Slottet brinner – berättelsen om kungen ;-)

Idag trodde man att Kungliga slotten brann, som tur är så var det inte så. Det är en fin gammal byggnad. Har varit där på visning flera gånger. En gång blev jag nästan påkörd av Kungen!
 
Det var 1975 eller nåt sånt. Kungen hade precis träffat Silvia, men det var fortfarande lite hemligt. Jag var med mina föräldrar och en annan familj och tittade på slottet, på en sån där visning med rundvandring. När vi är på väg in på borgargården, eller vad det kallas, så får jag syn på något och stannar mitt i valvet på väg in.
 
Då kommer en bil, en blå porsche, bakom mej. Den kör ganska fortför att man inte ska se vem som är i antar jag, men får tvärstanna eftersom jag står ivägen. Den tutar, jag lyssnar inte. Ska väl tilläggas att jag är 5 år gammal…
 
Till slut får nån vakt iaf bort mej och när jag ser en bil så nära mej blir jag ganska överraskad. Kungen och ”tjejen i bilen” vinkar åt mej och kör vidare. Behöver jag säga att alla runt om mej var väldigt glada att jag stod där jag stod? Folkmassan fick ju mängder av bra bilder, bland de första, på blivande kungaparet  😉
 
Jag har träffat kungen flera gånger efter detta, men aldrig berättat om just den här episoden. Ska nog göra det om jag får chansen nångång. En kul liten anekdot.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *