Tjejer som mår dåligt

Tjejer som mår dåligt

Nu har jag fått en del uppslag på var man borde börja gräva, när det gäller tjejer som mår dåligt och bla skär sej. Har pratat med en kille som jobbar på barnpsyk, han vill ha fler mottagningar. Bland annat har man tagit bort psykakuten från Huddinge Sjukhus, vilket är en katastrof.
 
En mormor till en tjej sa att man skulle satsa på stöd åt hela familjen. Kanske en sk Nanny som kommer in och lever med familjen som mår dåligt, eftersom detta berör alla i familjen – inte bara den som skär sej. Högre ersättning till kontaktpersoner och bättre utbildning till dessa är också viktigt.
 
En annan skrev till mej och sa att skolpersonalen måste få bättre kunskap om ungdomar som mår psykiskt dåligt. Det måste vara ett krav att varje skola har en psykolog eller kurator. Och att skolan har ett bättre samarbete mellan hem och Bup. Skolan är ju väldigt viktigt eftersom barnen tillbringar så pass mycket tid där.
 
Så några uppslag har jag fått och arbetar vidare kring dessa. Det ska väl vara sjutton om man inte ska kunna få lite gehör för detta!

Ett svar på ”Tjejer som mår dåligt

  1. för din kommentar! Riktigt skönt att vara här. Också. Ovant- redan att höra bilarna på valhallavägen…viken bonne man blivit!
    Lycka till med ditt arbete! Viktigt!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *