Vad vet ni om Ramundberget?

Vad vet ni om Ramundberget?

42 nedfarter, 10 liftar, 30 mil längdspår

Nu är det iofs hundra år sedan jag åkte skidor och ungefär lika länge sedan jag var i fjällen… men…
jag kommer ihåg hur otroligt roligt det var och hur skönt trött man var på kvällarna när man kom hem från backen. Så där som Stig-Helmer när han stupar i säng med skidorna på  🙂

Jag har bara åkt skidor i Svenska fjällen och haft lyxen att ha gratis boende nära Åreskutan i Jämtland. Barnens farmor och farfar har nämligen hus några mil från Åre och där har vi varit både vinter och sommar fram till barnen var 3-4 år.  Svenska fjällen är verkligen fantastisk!

Sedan barnen kom har jag inte åkt skidor, men nu börjar jag bli lite sugen igen… å då har jag funderat lite på Ramundberget dit en del kompisar brukar åka på vintrarna. Nu fick vi bekanta oss lite närmare med Ramundbergets anläggning och personal på bloggeventet i lördags. Vi fick tom smaka prisbelönt mat som var jättegod!!!

Fantastisk natur, härliga vandringar

Ramundberget ligger ca 60 mil från Stockholm och har aktiviteter året om, så man behöver inte bara åka skidor där. Man kan gå på vandringar, träna, besöka SPA, testa helikopterskidåkning och en massa annat där och för barn har man en massa roliga aktiviteter som funkar för de allra flesta som tes Mickelinas Värld. Till och med skidskytte kan man testa på och det skulle ju vara hur kul som helst att prova. Kanske något för vår skytte i familjen att ge sej på… han är iofs ingen hejjare på att åka skidor på ”platten”…men skjuta kan han!

Efter att ha smakat maten, pratat med personalen och hört av alla som redan varit där eller ska dit så blir man ju mer än sugen på att åka. Så vi får väl suga lite på karamellen och se vad som kan göras… för det skulle ju vara himla skoj!!! Tänk bara att få visa Martin den svenska fjällvärlden, han som inte varit längre än till Uppsala typ… eller att få ta med barnen på en riktigt skidresa där man bor på hotell och lyxar lite, eller bor i en liten mysig stuga. Tål att tänkas på… men just nu har vi ju inte råd så det får bli senare.

Men ni andra som redan varit där kan ju ge oss lite tips så länge, på saker att göra beroende på årstid. Så att vi vet när det väl är dax alltså  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *